Karin kampuksen ilmakuva, valokuvaaja Mika Huisman.
Karin kampuksen ilmakuva, valokuvaaja Mika Huisman / Decopic.

Karin kampuksen tiloissa tehdään parhaillaan viimeistelytöitä ja tulevien toimijoiden viimeisiä muuttoja. Kampukseen muuttavat Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto ja kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut. Lisäksi Kampukseen tulevat nuorisotilat, kattavat liikuntatilat sekä uimahalli.

Henkilökunta aloittaa kesälomien jälkeen uusissa tiloissa. Peruskoulun syyslukukausi alkaa 8.8.

– On selvää, että suuren kokonaisuuden käynnistäminen ottaa oman aikansa. Monen yksikön yhteisen toimintakulttuurin luominen ei synny hetkessä. Ja kiinteistökin vaatii sisäänajoa, Karin kampuksen johtaja ja Hj. Nortamon koulun rehtori Kaisa Eskola sanoo.

Sisäänajon ja aloitusrauhan vuoksi Kampuksen tilojen ulosvuokraus ulkopuolisille toimijoille käynnistyy vasta ensi vuoden alussa. Poikkeuksen tilojen vuokraamiseen tekevät liikuntahallin vuorot, joita kaupungin liikuntapalvelut alkaa vuokraamaan elokuusta lähtien. Lisäksi syksyn aikana tiloissa järjestetään muutamia erilaisia tapahtumia, joiden avulla kerätään kokemuksia ja opetellaan toimivia käytäntöjä.

Tutustumismahdollisuuksia tarjolla syksyllä

Kampukselle tulee mahdollisuus varata maksullisia vierailukierroksia syysloman jälkeen marraskuussa. Kierrosten varaamisesta tiedotetaan erillisellä ohjeistuksella Kampuksen nettisivuilla syksyn aikana.

Avoimet ovet ja vihkiäiset tullaan pitämään myös myöhempänä ajankohtana.

– Avointen ovien päivä tullaan pitämään syksyllä, mutta varsinaiset vihkiäiset pidetään vasta, kun uimahalli saadaan käyttöön, sivistystoimialan johtaja Soile Strander kertoo.

Kampuksen eri toimijat tiedottavat oppilaille, opiskelijoille ja asiakaskunnalle itse toimintakauden alkaessa. Ravintola-, ruoka- ja puhtauspalveluiden käytännöistä tiedotetaan ISS Palvelut Oy:n kanssa Kampuksen nettisivuilla.

Toimijoiden valmistautumista syyslukukauden aloitukseen voi seurata muun muassa Instagram-tililtä @karinkampusrauma.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä