Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen harjannostajaisia vietetään torstaina 9.3. Tilaisuuden aluksi järjestettiin työmaakierros klo 11.30. Varsinainen harjannostajaistilaisuus alkaa klo 13 kampuksen liikuntasalissa.

Hanke käynnistyi suunnittelun kilpailutuksella ja ideapäivillä vuonna 2018. Aittakarinkadun varteen sijoittuvan kampuksen rakentaminen käynnistyi syksyllä 2020 maanrakennusurakalla, joka valmistui keväällä 2021. Rakennustyöt ovat olleet käynnissä kesästä 2021 lähtien. Pääurakoitsijan ohella kohdetta rakentavat pääurakkaan alistetut sivu-urakoitsijat.

Kokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut.

Kohde valmistuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä, ja kampus otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2024 kevään ja kesän aikana.

– Tarkennetusta loppuaikataulusta laaditaan käänteinen vaiheaikataulu, jonka pohjalta kohteen vaiheistus tarkentuu valmistumisen ja käyttöönoton suhteen, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Tällä hetkellä kampuksen työmaalla tehdään maanrakennustöitä ja rakennukseen asennetaan julkisivupanelointia ja metalliverhousta. Sisätiloissa ovat käynnissä muun muassa tasoite- ja maalaustyöt, lattia- ja laatoitustyöt sekä kalusteasennukset. Työmaalla työskentelee noin 230 työntekijää.

Koko rakennuksen bruttoala on noin 31 400 brm². Liikuntahallin koko on noin 4600 m². Uimahallin ja tekniikkatilojen bruttoala on yhteensä noin 7000 m². Altaiden yhteispinta-ala on noin 1020 m² ja kokonaisvesimäärä noin kaksi miljoonaa litraa.

Kahdeksan erilaisen altaan lisäksi uimahalli varustetaan nykyaikaisilla oheistiloilla eli pukuhuoneilla, ryhmäpukuhuoneilla, saunoilla, höyrysaunoilla, pesutiloilla ja liikuntaesteisille yksilöidyillä tiloilla.

– Karin kampus on yksi Rauman kaupungin mittavimmista ja merkittävimmistä hankkeista, joka tukee kuntalaisten ja yhteisöjen toimintaa. Hanke lisää Rauman kiinnostavuutta ja täydentää hyvän elämän edellytyksiä ja sujuvaa arkea, Salminen lisää.

Karin kampuksen kustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.

rauma.fi/karinkampus