Ajankohtaista

Kasvomaskisuositus jatkuu pienin lievennyksin Rauman sosiaali- ja terveyspalveluissa

Rauman pääterveysasema Steniuksenkadulla.

Alueellisen tartuntatautien torjuntaryhmän (ATTR) suosituksen mukaisesti Rauman sosiaali- ja terveyspalveluissa noudatetaan edelleen kasvomaskisuositusta kaikissa asiakas- ja potilaskontakteissa Steniuksenkadun ja ikääntyneiden palvelujen toimitiloissa. Muissa yksiköissä maskin käyttöä suositellaan riskiryhmien kanssa asioitaessa. Maskin käyttöä suositellaan, kun hakeudutaan koronaepäilyn takia hoitoon tai testiin, jos on hengitystieinfektion tai muita koronaan viittaavia oireita tai jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Suositus on voimassa myös terveyspalveluiden tiloissa, joissa hoidetaan potilaita tai odotetaan vastaanotolle pääsyä. Vierailijoiden odotetaan käyttävän kasvomaskia edelleen asiakas- ja potilastiloissa. Maskin käytöllä halutaan erityisesti suojata tiloissa olevia riskipotilaita ja henkilökuntaa.

Muutoksena aiempaan käytäntöön on se, että henkilökunnalla ei ole enää yleistä maskisuositusta henkilökunnalle osoitetuissa tiloissa, käytävillä, ruokasalissa tai matkalla henkilöstöravintolaan.

– Koronaepidemia jatkuu Raumalla yhä ja Satakunnan alueella ilmaantuvuus on kasvussa. Taudinkuva on kuitenkin muuttunut rokotusten ja vallalla olevan virustyypin myötä aiempaa lievemmäksi. Riskiryhmiin kuuluville ja ikääntyneille tartunta voi kuitenkin edelleen olla vaarallinen, terveyspalvelujen vs. johtava ylilääkäri Katja Virta kertoo.

– Lisäksi jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää maskia sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti rokottamattomien sekä niiden, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista huolimatta kannattaa käyttää maskia, toimialajohtaja Satu Helin sanoo.