Ajankohtaista

Kauppatorin ja Keskuspuiston joulukuuset tuodaan paikoilleen ensi viikolla

Raatihuone ja joulukuusi.

Joulukuuset koristavat tänäkin vuonna Kauppatoria ja Keskuspuistoa. Wihertoimi tuo kuuset paikoilleen ensi viikon keskivaiheilla, mikäli sää on riittävän tyyni pystytyksen kannalta.

– Kuusia ei voi pystyttää kovalla tuulella, joten katsomme vielä maanantaina alkuviikon sääennustetta. Toivotaan, että tuulenpuuskat ovat vähäisiä ja työ onnistuu suunnitellussa aikataulussa, metsätalousinsinööri Pasi Rantanen sanoo.

Kauppatorin kuusi haetaan tällä kertaa Tuomoniementieltä rivitaloyhtiön pihasta. Keskuspuistoon sopiva kuusi löytyi kaupungin alueelta, Sahankadun päähän rakennettavan kääntöpaikan läheisyydestä.

– Torille sijoitettava kuusi on suurempi kuin aiempina vuosina. Sitä pitää lyhentää useita metrejä tyvestä ennen kuljetusta. Olemme valmistautuneet reissuun myös isommalla nosturiautolla, Rantanen kertoo.

Vanhan Rauman katujen ylle asennetaan jouluvalot, joten joulukuusi kuljetetaan Kauppatorille Isokirkkokadun kautta. Keskustan jouluvalot kytketään päälle Rauman joulunavauksen yhteydessä lauantaina 26.11.

Kaupunkilaiset voivat tarjota ja ehdottaa omia pihakuusiaan keskustan joulukuusiksi. Kuusivinkkejä voi lähettää suoraan Pasi Rantaselle, pasi.rantanen@rauma.fi.