Sääennusteiden mukaan lumisateet rantautuvat Raumalle kuluvalla viikolla. Katutoimi on valmistellut aurauskaluston lähtökuntoon. Aurauksen hälytysrajana pidetään 5 sentin lumikerrosta.

– Kalusto on valmiudessa, mutta auraustarvetta katsomme aina tilanteen mukaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tiistain lumisateet muuttuvat illan mittaan vedeksi. Kun lumen hälytysraja lähenee, työnjohto päättää aurauksen aloittamisesta, katutoimen työpäällikkö Jari Salminen kertoo.

Kaupungin pohjoisosissa ja Lapin kaupunginosassa talvihoito toteutetaan alueurakkana. Urakoitsijat vastaavat talvihoidosta sopimuksen mukaan itsenäisesti. Tarvittaessa katutoimi voi käyttää myös muita urakoitsijoita talven aikana.

Kadut aurataan kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat pääkadut ja pääpyörätiet, toiseen kokoojakadut sekä muut pyörätiet ja kolmanteen luokkaan asuntokadut.

– Kaupunkilaisten tulee varautua hyvissä ajoin aurauskaluston kohtaamiseen omalla kotikadulla. Kadut eivät ole kulkuneuvojen ja tavaroiden varastointi- ja säilytyspaikkoja, Salminen muistuttaa.