Pitsikaupungin kesäyrittäjien kesän työsarka on loppumaisillaan. Monen nuoren yrittäjyyskokeilu päättyi heinäkuun lopussa, mutta esimerkiksi Rauman vesitornissa Tornikahvila palvelee vielä tämän viikon sunnuntaihin saakka. Osa jatkaa toimintaansa myös kesän jälkeen. Koko ohjelman ajan mukana oli 25 nuorta ja 15 yritystä.

Kaupunki tarjosi nuorille rahallisen kesäyrittäjätuen lisäksi sparrauskurssin sekä kesän läpi jatkuneen mentoroinnin.

– Kesä meni suurilta osin yrittäjiltä mutkattomasti. Haasteitakin oli, mutta niistä selvittiin yhteistyöllä, kesäyrittäjämentori Susanna Kaasinen kertoo.

Yrittäjyyskokeilu opetti ja antoi uusia kokemuksia. Eniten nuoret mainitsivat oppineensa talousasioista, kuten kirjanpidosta ja laskutuksesta. Lisäksi monet kertoivat saaneensa ohjelman kautta useita uusia tuttavuuksia. Osalla kulunut kesä vahvisti halua jatkaa yritystoiminnan parissa myös tulevaisuudessa, eikä kukaan saanut sellaisia kokemuksia, mikä saisi kokonaan tyrmäämään yrittäjyyden.

– Parhaiksi asioiksi nuoret listasivat kaupungin tuen, vapauden, omasta harrastuksesta työn tekemisen sekä asiakkaiden ilon näkemisen, Kaasinen sanoo.

Kesäyrittäjät saivat kokemusta myös tapahtumien järjestämisessä. He olivat mukana esimerkiksi Lönnströmin taidemuseoiden Keskustelupuistossa järjestetyissä tapahtumissa järjestämässä oheistoimintaa. Lisäksi osa yrittäjistä järjesti omia tapahtumia, kuten keppihevoskisoja.

Otteita nuorten kesästä voi nähdä Facebookissa ja Instagramissa Pitsikaupungin kesäyrittäjät –tililtä, jossa on myös yritysten videoesittelyjä.