Rauman terveyskeskuksen vuodeosastoilla osaston lääkäreinä kesän ajan työskentelevät kandit Emilia Eklund, 28, Hanne Ekström, 25, Nella Edelman, 25, Helmi Rauhaniemi, 24 sekä amanuenssina työskentelevä Kristiina Sorvari, 24, ovat viihtyneet Rauman kaupungilla hyvin.

Kaikki lääkäriopiskelijat ovat alun perin kotoisin Turusta, mutta opiskelevat nyt eri kaupungeissa – Emilia ja Kristiina Riiassa, Hanne Kuopiossa ja Nella Oulussa. Helmi on jäänyt opiskelemaan kotikaupunkiinsa Turkuun.

Lääkärien työtehtäviin kuuluu muun muassa potilaiden papereihin perehtyminen aamuisin, lääkärinkierto sekä potilaiden tutkiminen. Työnkuvaan kuuluu myös paljon paperitöitä – lääkärit kirjoittavat määräyksiä, tulotekstejä sekä väli- ja loppuarvioita. Työtehtäviin kuuluu lisäksi lääkelistojen muokkausta sekä lähetteiden tekemistä. Lääkärit myös kertovat omaisille potilaiden tilasta, arvioivat laboratoriotuloksia ja konsultoivat kokeneempaa lääkäriä tarvittaessa.

– Amanuenssina eli lääkäriharjoittelijana seuraan lääkäreiden työtä. Lisäksi pääsen myös itse haastattelemaan ja tutkimaan potilaita sekä teen erilaisia paperitöitä, Kristiina kertoo.

Rauman kaupunki on ollut lääkäriopiskelijoiden mukaan hyvä työnantaja.

– Virkasopimuksen edut ovat hyvät ja kaikki käytännön asiat ovat sujuneet hyvin. Asunnon etsimisessä autettiin ennen Raumalle tuloa. Olemme myös olleet erittäin tyytyväisiä henkilöstöruokalassa tarjottavaan lounaaseen. Parasta työssä on mukavat työkaverit ja ilmapiiri. Jokainen työpäivä on erilainen ja aina oppii jotain uutta, lääkäriopiskelijat kertovat.

Kesälääkärit Helmi Rauhaniemi, Hanne Ekström, Nella Edelman, Emilia Eklund sekä kesäamanuenssi Kristiina Sorvari