Ajankohtaista

Koronarokotuksia saa syyskuussa Rauman terveyspalveluista maanantaista torstaihin

Rokotus laastari

Syyskuussa Rauman terveyspalveluissa annetaan koronarokotuksia 1.9. alkaen maanantaisin klo 9–16, tiistaisin klo 9–18, keskiviikkoisin klo 9–16 sekä torstaisin klo 9–18.

Pääterveysaseman T0-osastolla järjestettävistä rokotustilaisuuksista saa kaikkia viittä rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen ja neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.

60 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan netistä osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Lisäksi aikoja voi tiedustella puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8–12 numerosta 044 403 2625. Näiden lisäksi rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta, mutta tällöin on varauduttava jonottamaan.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Jos rokotettava on saanut edellisen koronarokotuksen muualla kuin Rauman kaupungin koronarokotuksissa, kuten työterveydessä, toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa, niin rokotuksesta olisi hyvä olla mukana paperinen tai digitaalinen rokotustodistus.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu. Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa ma–to klo 8–12 numeroon 044 403 2625.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30.

Ajanvarauksen lapsen rokotukselle voi tehdä maanantaisin klo 11.30.–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle tultaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.