Rauman kaupungin iltapäiväkerhojen kevätkauden toiminta päättyy perjantaina 31.5. Uusi toimintakausi käynnistyy elokuussa koulujen alkaessa 8.8.

– Ensi syksynä koululaisten iltapäiväkerhotoimintaa järjestetään 17 eri toimintaryhmässä. Päätöksiä on lähetetty koteihin yli 480 lapselle. Tällä hetkellä myös muutamaan iltapäiväkerhoryhmään jonottaa lapsia, iltapäivätoiminnan esimies Jutta Liiten sanoo.

Harrastepassin suoritti yli 450 lasta

Harrastepassin suoritti tänä lukuvuonna yli 450 lasta. Passin tarkoituksena on kannustaa iltapäiväkerhoissa olevia lapsia kokeilemaan uusia harrastuksia ja vierailemaan erilaisissa lähiretkikohteissa.

– Lapset ovat päässeet keilailemaan, retkille lähimetsiin, luistelemaan sekä tutustumaan eri liikuntalajeihin. Osa ryhmistä on tutustunut myös partion ja VPK:n toimintaan. Yksi odotetuimmista retkistä oli toukokuussa kaikkien kerhojen yhteinen retki Iirolandiaan, Liiten kertoo.

Harrastuskausi huipentuu iltapäiväkerhotoimintapaikoissa järjestettäviin mitalijuhliin, kun passin kaikki kymmenen rastia on suoritettu.

Kesäkerhotoiminta alkaa maanantaina 3.6.

Rauman kaupunki tarjoaa kesäkerhotoimintaa 1.–2.-luokkalaisille koululaisille sekä vanhemmille erityisoppilaille 3.6.–28.6. Kerhot ovat avoinna pääsääntöisesti arkipäivinä klo 8–16, mutta päivystys toimii tarpeen mukaan klo 7.30–16.30.

Toimintaa järjestetään Pyynpään koulun, Kourujärven koulun sekä Pohjoiskehän koulun iltapäiväkerhotiloissa.

– Kesäkerhotoimintaan osallistuu tänä kesänä yli 150 lasta. Kaikki ryhmät ovat täynnä, Liiten sanoo.

Kesäkerhojen ohjelmassa on muun muassa leikkejä, askartelua, retkiä, ulkoilua ja liikuntaa. Jokaisena päivänä on ohjatun ohjelman lisäksi aikaa myös vapaalle leikille.