Rauman kaupunki ja Kuivassuon ampumaurheilukeskusta hallinnoiva Rauman Seudun Urheiluampujat selvittivät tiistaina 29.8. ampumaradalla tehtäviä korjaustoimenpiteitä. Toimenpiteitä selvitetään elokuussa havaitun mahdollisen vaaratilanteen vuoksi, missä epäillään, että radalta peräisin oleva luoti olisi iskeytynyt läheisen Lakarin aurinkovoimala-alueen työmaalle. Tilanteen vuoksi Kuivassuolta suljettiin hirvi- ja riistamaaliradat.

Radoilta poistetaan sinne kuulumattomat tavarat, jotka voivat aiheuttaa luotien kimpoamista. Selvityksessä radoilta löytyi tavaroita, jotka on mahdollisesti tuotu sinne maaleiksi ilman lupaa. Lisäksi ratojen välivallit uusitaan hienojakoisella hiekalla, ja ampumapaikkojen lippakatokset on tarkoitus asentaa niin, ettei suojavallien yläpuolelle ole mahdollista ampua. Myös suojavallien korottamista suunnitellaan tulevaisuudessa.

– Suojavallien korottaminen on suuritöisempää, koska osa paikoista on hankalasti saavutettavia ja vaativat ensin uusien kulkuväylien rakentamisen, jotta työkoneet pääsevät kohteeseen, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

Toimenpiteet on aloitettu ja niitä jatketaan ensi viikolla. Ampumakeskuksella pidetään uusi katselmus, kun välivallit on uusittu, ja ratojen avaamisesta päätetään sen jälkeen.