Ajankohtaista

Kuuskajaskarin loma-asuntojen hankinta keskeytetään

Rauman kaupunki keskeyttää Kuuskajaskarin saaren loma-asuntojen rakentamisen hankinnan. Hankinnan keskeytyksen perusteena on poikkeuksellisen korkeat rakentamiskustannukset, joiden vuoksi hankinnan toteuttamiseen ei ole tämänhetkisessä maailmantilanteessa taloudellisia edellytyksiä.

Loma-asuntojen rakentaminen kilpailutettiin kevään ja alkukesän aikana kahteen kertaan. Ensimmäisessä kilpailutuksessa ei saatu yhtään tarjousta ja jälkimmäisessä yksi tarjous. Tarjouksen jättäjä tarjosi urakan 500 000 euron kokonaishinnalla rakennettavaksi neljä vaatimukset täyttävää loma-asuntoa.

– Kaupungin ja Kuuskajaskarissa toimivan matkailupalveluyrittäjän tavoitteena on ollut rakentaa kymmenen loma-asuntoa saaresta purettujen rivitalojen tilalle. Nyt saadun kilpailutuksen tuloksena yhden asunnon hinnaksi tulisi ilman perustuksia ja kunnallistekniikkaa 125 000 euroa, eikä projektin toteuttaminen nykyisellä kokonaisuudella ole mahdollista, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula kertoo.

Hankkeen jatkoa tarkastellaan uudelleen syksyllä, jolloin on tarkoitus selvittää loma-asuntojen mahdollisia muita toteutus- ja omistusvaihtoehtoja.