Ajankohtaista

Lähes 60 teekkaria tutustuu Rauman alueen teollisuusyrityksiin 17.11.

Nuori mies kannettavan tietokoneen ääressä.

Lähes 60 loppuvaiheen diplomi-insinööriopiskelijaa saapuu vierailulle Rauman alueen teollisuudenalan yrityksiin torstaina 17.11. Mukana on muun muassa konetekniikan, prosessitekniikan, ympäristötekniikan, kemiantekniikan ja materiaalitekniikan opiskelijoita Turun ja Oulun yliopistoista sekä Åbo Akademista. Yliopistot kuuluvat tekniikan alan yliopistojen FITech-verkostoon.

Tapahtuma tarjoaa opiskelijoille tietoa diplomityö- ja kesätyöpaikoista ja yrityksille mahdollisuuden rekrytoida tulevaisuuden osaajia.

Tapahtumassa mukana olevat kahdeksan yritystä edustavat alueen vahvaa teollisuusosaamista. Osallistuvat yritykset ovat Teollisuuden Voima, Metsä Fibre, Rauma Marine Constructions, Kongsberg Maritime Finland, UPM Rauma, BMH Technology, Deltamarin ja Alfa Laval Aalborg.

Opiskelijoilla on ollut etukäteen mahdollisuus valita itseään eniten kiinnostavat kaksi yritystä, joihin kukin pääsee päivän aikana kolme tuntia kestävälle vierailulle. Vierailuihin osallistuu myös yliopistojen henkilöstöä yritysyhteistyön näkökulmasta.

– Tapahtuma saattaa yhteen Rauman alueen yrityksiä ja tulevaisuuden tekijöitä, joiden kohtaaminen on eri toimijoiden yhteistyöllä tehty mahdollisimman helpoksi. Vastaavaa kokonaisuutta ei ole Raumalla aikaisemmin toteutettu. Tapahtuma tukee Rauman kaupungin strategista tavoitetta olla vetovoimainen yrityskaupunki, toteaa Rauman kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi.

Vierailujen lisäksi järjestetään iltatilaisuus, jossa opiskelijoilla ja yritysten edustajilla on mahdollisuus verkostoitua ja käydä yksilöllisiä keskusteluja.

Tapahtumapäivän järjestävät yhdessä FITech-verkostoyliopisto, Rauman kaupungin kaupunkikehitys sekä alueen yritykset.