Ajankohtaista

Lakot vaikuttavat Rauman kaupungin palveluihin 1.– 2.2.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakot vaikuttavat kaupungin palveluihin torstaina 1.2. ja perjantaina 2.2.

Lakot vaikuttavat perusopetuksen, lukion ja varhaiskasvatuksen aterioihin torstain 1.2. lounaan ja välipalan osalta. Muutokset ovat nähtävissä kaupungin eRuokalista-palvelussa. Torstaina ei ole saatavilla lämmintä ruokaa.

Peruskoulut ja lukio toimivat normaalisti pois lukien Pohjoiskehän ja Naulan koulun pienryhmät. Koulut ja iltapäivätoiminta tiedottavat poikkeusjärjestelyistä huoltajille Wilman kautta.

Osa iltapäiväkerhoista on suljettuna henkilöstövajauksen takia 1.2. Suljettuna ovat seuraavat iltapäiväkerhot:

  • Kari
  • Karin pienryhmä
  • Pyynpää
  • Nanu
  • Vasarainen
  • Pohjoiskehä

AKT:n lakko pysäyttää perjantaina pääosin koko Rauman joukkoliikenteen. Perjantain koulukyydityksien järjestämistä selvitetään yhdessä liikennöitsijöiden kanssa, ja niistä tiedotetaan erikseen koulukohtaisesti. Torstain kyydityksiin lakolla ei ole vaikutusta.

Kaupungin palvelupiste Pyyrman, liikuntapaikat, museot, opistot, nuorisopalvelut ja varhaiskasvatus toimivat normaalisti. Kirjastot ovat muilta osin auki tavallisten aukioloaikojen mukaan, mutta Pyynpään ja Lapin kirjastot aukeavat 1.2. vasta klo 15, ja pääkirjastossa toivotaan suosittavan itsepalvelua 1.2. klo 11–15.

Lakko vaikuttaa todennäköisesti myös loppuviikon jätekuljetuksiin, mutta laajuus ei ole toistaiseksi selvillä. Hevossuon jäteasema on auki normaalisti.