Ajankohtaista

Lumen Rauma -valotaidetapahtuma valaisee kaupunkia 10.–13.1.2024

Lumen-valaistus Rauman taidemuseon julkisivussa.

Rauman Energia, Osuuskauppa Keula ja Rauman kaupunki järjestävät neljättä kertaa Lumen-valotaidetapahtuman Raumalla 10.–13.1.2024.

Tapahtuma-alueen kartta ja valoteokset julkaistaan maanantaina 11.12. Teokset levittäytyvät Vanhan Rauman, kaupungintalon sekä pääkirjaston alueelle.

Valoteokset sytytetään keskiviikkona 10.1.2024 klo 17, ja ne ovat päällä päivittäin klo 17–21. Pääkirjastolle sijoitettava teos loistaa tapahtuma-aikana klo 19–21.

– Lumen-valotaidetapahtuma ottaa tänä vuonna askeleen eteenpäin. Luvassa on huikea kokonaisuus, jonka kaksi pääteosta ovat todella pysäyttäviä elämyksiä, Rauman kaupungin museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainion mukaan Osuuskauppa Keula haluaa olla mukana asiakasomistajiensa arjessa ja juhlassa.

– Lumenin avulla voimme tehdä kaupungistamme paremman paikan elää ja toteuttaa pieniä arjen unelmia vuoden pimeimpäänkin aikaan, Sainio sanoo.

Tapahtumallisuutta Lumeniin tuovat torstaina 11.1. nähtävät liikkuvat teokset sekä perjantaina 12.1. Vanhan Rauman yrittäjien valoteemaiset tempaukset. Tapahtuma päättyy Nuutin päivään 13.1., jolloin liikkeelle lähtevien nuuttipukkien toivotaan pukeutuvan valoon.

– Rauman Energia on mielissään siitä, että neljä vuotta sitten yhtiön juhlavuodesta liikkeelle lähtenyt Lumen-tapahtuma saa edelleen jatkoa. Sen lisäksi, että varmistamme toimivan raumalaisen arjen, haluamme olla mahdollistamassa Raumalle uudenlaisia elämyksiä, Rauman Energian asiakkuusjohtaja Lauri Tuomola kertoo.

Bonusohjelmistoon kerätään tapahtumia

Yritykset, yhdistykset ja muut toimijat voivat olla mukana Lumen-tapahtumassa tuottamalla omia ohjelmiaan bonusohjelmistoon.

– Bonusohjelma voi olla esimerkiksi pop-up-kahvila, musiikkiesitys, pidennetty aukiolo kivijalkakaupassa tai valoteeman hyödyntäminen näyteikkunassa, tuottaja Annukka Ketola sanoo.

Tapahtumatietoja voi ilmoittaa mukaan bonusohjelmistoon maanantaihin 11.12. mennessä sähköpostitse lumen.tuotanto@gmail.com tai sähköisellä lomakkeella. Ohjelmisto julkaistaan ennen tapahtumaa osoitteessa lumenrauma.fi.