Lumen-valotaidetapahtuman teoksiin voi tutustua Raumalla vielä maanantaista perjantaihin klo 18–22. Tapahtuman päätöspäivänä lauantaina 7.1. teokset loistavat klo 17–22. Osuuskauppa Keula tarjoaa 120-juhlavuotensa kunniaksi Kalatorilla hernekeittoa klo 17–19. Samaan aikaan Amarillon terassilla on tarjolla kuumaa juotavaa.

– Osuuskauppa Keulan juuret ovat Kalatorilla. Sen ympärillä on useita osuuskaupan rakennuttamia rakennuksia. Koko Kalatorin idänpuoleinen kortteli oli osuuskaupan hallussa 85 vuotta. Rauman Osuuskaupan perustamisesta päätettiin vuonna 1903 niin sanotussa Kuperkeikan talossa torin kulmassa. Nyt se valaistaan Lumenin ajaksi vihreäksi juhlavuotemme kunniaksi, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio kertoo.

Perhetapahtumassa sirkusesityksiä ja valomaalausta

Kalatorilla järjestettävässä perhetapahtumassa pääsee lauantaina 7.1. klo 17–19 seuraamaan Satasirkuksen valojongleerausta, osallistumaan valomaalaustyöpajaan ja maistelemaan hernekeittoa. Mukana menossa ovat myös Rauman Energian maskotti Anssi Kaapelikela sekä Nortamo-Seoran brännvahdit.

Satasirkuksen Ou Poi -ryhmän led-show’t pidetään klo 17 ja 18. Kaikille avoimet esitykset kestävät 15 minuuttia. Esityksiä ei järjestetä, jos pakkasta on yli 12 astetta.

Valomaalaustyöpajoissa toteutetaan yhteisteos piirtämällä taskulampuilla hehkuvia valojälkiä. Kaikille avoimiin ja maksuttomiin työpajoihin voi osallistua klo 17.30 ja klo 18.30.

– Toivotan kaikki tervetulleiksi nauttimaan ilosta ja valosta. Liikkeelle voi lähteä yksin, ystävän tai perheen kanssa. Mukana on kiinnostavia valo- ja mediateoksia, yhteisöllistä taidetta sekä valaistuja kohteita, jotka tarjoavat kaikenikäisille katsojille mielekkäitä kokemuksia ulkoilun lomassa, tuottaja Annukka Ketola kertoo.

lumenrauma.fi