Lumen-valotaidetapahtuman avajaisia vietetään uudenvuodenaattona lauantaina 31.12. klo 17.30 alkaen Kalatorilla. Ohjelmassa on valotaidetta, musiikkia ja puheita.

Avajaisten musiikista vastaavat Rauman poikasoittokunnan lyöjät sekä Lauluyhtye Deli. Illan aikana kuullaan Rauman kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuskan uudenvuoden puhe sekä Osuuskauppa Keulan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainion puhe.

– Raumalla on pitkä tauko siitä, kun viimeksi kaupunkilaiset ovat yhdessä kokoontuneet vastaanottamaan uutta vuotta. Lumen antaa tällaisen tilaisuuden järjestämiselle upeat puitteet, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari iloitsee.

Lumen-teokset syttyvät avajaispäivänä Aurora – Taivaan värit -valoteoksen johdolla klo 18. Yleisön seassa liikkuva teos ilahduttaa katsojia reitillä Kalatori – Kauppatori – Anundilanaukio – kaupungintalon sisäpiha. Valoesitykset lähtevät liikkeelle Kalatorilta klo 18 ja klo 20.

– Aurora – Taivaan värit -teos herättää henkiin pohjoisen aurinkotuulet upeiden valosiipien avulla. Yleisön joukossa toteutettava valoesitys pysäyttää katsojan hetkeksi. Se tarjoaa sykähdyttävän elämyksen sekä kauniita valoja ja värejä ihastuttavien valohahmojen kera, tuottaja Annukka Ketola kertoo.

Reitti kulkee Rauman taidemuseolta kaupungintalon sisäpihalle

Lumen-valotaidetapahtuman reitti alkaa Rauman taidemuseolta ja kulkee Kalatorin, Kauppatorin sekä Anundilanaukion kautta kaupungintalon sisäpihalle. Taiteilijoiden teosten lisäksi reitin varrelle sijoittuu kuusi valaisukohdetta ja kaksi yhteisöteosta. Teokset ovat nähtävillä tapahtuman ajan klo 18–22.

Noin kilometrin pituisen reitin kulkusuunnan voi valita itse, mutta teoksiin kannattaa tutustua kävellen. Pysäköintipaikkoja on merkitty sähköiseen reittikarttaan.

– Tapahtumakävijöiden tulee kulkea jalkakäytävillä, käyttää heijastimia ja varoa alueella liikkuvia ajoneuvoja. Katuja ei ole suljettu ajoneuvoliikenteeltä tapahtuman ajaksi. Mukaan kannattaa ottaa myös taskulamppu, sillä yksi teoksista on toteutettu heijastinkankaasta, Ketola sanoo.

Lisätietoa Lumen-valotaidetapahtumasta, taiteilijoista ja teoksista löytyy Lumenin nettisivuilta osoitteesta lumenrauma.fi. Avajaisten ja valotaidetapahtuman lisäksi 7.1. järjestetään ohjelmallinen perhepäivä, jolloin teokset loistavat klo 17–22. Perhepäivän ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.