Ajankohtaista

Mahanpuruja muovista -kampanjan kaivonkansitarrat muistuttavat roskien kulkeutumisesta vesistöihin

Mahanpurua muovista-tarra.

Rauman kaupunki osallistuu toista kertaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -viestintäkampanjaan, jonka tavoitteena on vähentää muoviroskien ja tupakantumppien joutumista vesistöihin.

Eri puolilla kaupunkia sijaitseviin kaivonkansiin asennetaan yhteensä 10 värikästä hauki- ja ahvenkuvioista tarraa. Tarroja kiinnitetään muun muassa Suvitien varrelle, Nortamonkadulle, Rauman teatterin edustalle ja Liikennepuistoon. Tarrat ovat paikoillaan 25.7.–15.8.

Mahanpurua muovista -kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta roskien reiteistä vesistöihin ja korostaa kuluttajien omaa vaikutusta ongelman kitkemiseen. Kaivonkansitarrojen avulla viestitään sadevesikaivoihin heitettyjen roskien – kuten tupakantumppien – kulkeutumisesta vesistöihin ja sitä kautta myös kalojen ruuaksi.

Tänä vuonna kampanjaan osallistuu ennätysmäärä kaupunkeja. Mukana ovat Rauman lisäksi Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kotka, Joensuu, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Pori, Salo, Savonlinna, Tampere, Turku, Vantaa ja Vihti.

Ympäristöministeriö on rahoittanut kampanjaa 74 564 eurolla vesiensuojelun tehostamisohjelmasta.