Mantereenpään uimarannan uimakielto on purettu. Etelä-Satakunnan ympäristöterveydenhuolto päätti 8.8.2023 kieltää uimisen Raumalla sijaitsevan Mantereenpään rantasaunan uimarannalla. Uimakiellon syynä olivat uimarannalta otetuissa uimavesinäytteissä todetut kohonneet suolistoperäisten enterokokkibakteerien pitoisuudet. Päätöksen antamisen jälkeen uimarannalta on otettu tihennetysti näytteitä uimaveden laadun seuraamiseksi. Uimarannalta 15.8.2023 ja 22.8.2023 otetuissa näytteissä sekä suolistoperäisten enterokokkien että E.coli -bakteerin pitoisuudet alittivat selvästi asetetut toimenpiderajat. Ympäristöterveydenhuollon johtaja on 25.8.2023 päättänyt purkaa uimakiellon.

Raumalla sijaitsevalle Lillonkarin uimarannalle 3.8.2023 asetettu uimakielto on edelleen voimassa. Uimarannalta otetuissa uimavesinäytteissä suolistoperäisten enterokokkien pitoisuus on edelleen ylittänyt selvästi toimenpiderajan, minkä vuoksi uimakieltoa ei voida purkaa.

Uimaveden laadun valvonnassa tutkitaan säännöllisesti suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerin pitoisuuksia. Tutkimusten tarkoituksena on havaita mahdollinen ulosteperäinen uimaveden saastuminen. Ulosteperäisesti saastuneessa uimavedessä uimiseen liittyy sairastumisriski. Vedessä saattaa olla erilaisia tautia aiheuttavia bakteereita, viruksia ja alkueläimiä. Saastuneessa vedessä uiminen voi aiheuttaa vatsatautia, ihotulehduksia tai silmätulehduksia.