Mökki- ja veneilykauden päätösjuhlaa eli venetsialaisia vietetään perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna. Veden, tulen ja valon juhlaan kuuluvat usein ilotulitteet ja erilaiset ulkotulet.

Ilotulitteiden yksityiskäyttö on sallittu Raumalla lauantaina 26.8. klo 18–24 ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Ilotulitusraketteja ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä, ja käyttöön vaaditaan maanomistajan lupa. Vanhan Rauman ja sataman alueilla ilotulittaminen on kielletty.

Sopivia ilotulituspaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Rakettien käyttöpaikka tulee valita huolella niin, että käytöstä ei aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille tai muulle omaisuudelle.

Ilotulitteiden kanssa tulee käyttää suojalaseja sekä noudattaa ohjeita, yleistä varovaisuutta ja määrättyjä suojaetäisyyksiä. Rakettien ampujan tulee olla täysi-ikäinen. Metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana ilotulitteiden käyttö on kielletty.

Ohjeita ilotulittamiseen löytyy Turvallisuus- ja kemikaaliviraston sivuilta.