Ajankohtaista

Neljänsiä koronarokotuksia tarjotaan Raumalla 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille 8.8. alkaen

Rokotus kuvituskuva.

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan Raumalla aiemmin ilmoitettujen ryhmien lisäksi 60 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 8.8. alkaen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti.

Rokotuksia annetaan 8.8. alkaen maanantaisin klo 9-16, tiistaisin klo 9–18, keskiviikkoisin klo 9–16 sekä torstaisin klo 9–18.

60 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan netistä osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Lisäksi aikoja voi tiedustella puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8–12 puh. 044 403 2625. Näiden lisäksi rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta, mutta tällöin on varauduttava jonottamaan.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Jos rokotettava on saanut edellisen koronarokotuksen muualla kuin Rauman kaupungin koronarokotuksissa, kuten työterveydessä, toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa, niin rokotuksesta olisi hyvä olla mukana paperinen tai digitaalinen rokotustodistus.

T0-osaston rokotustilaisuuksista saa kaikkia viittä rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu. Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa ma–to klo 8–12 numeroon 044 403 2625.