Ajankohtaista

Nuoriso-ohjaajat kannustavat raumalaisia nuoria nuuskattomaan elämäntapaan

uoriso-ohjaajat Sanna-Kaisa Lähde, Jennika Vataja ja Sofia Wallenius.

Rauman nuorisopalvelut kampanjoi syyskuussa nuuskattomuuden edistämiseksi neljässä eri yläkoulussa osana Säkitön syyskuu -kampanjaa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry:n kampanjan tavoitteena on lisätä nuorten ja heidän lähiyhteisöjensä nuuskatietoisuutta sekä edistää nuuskattomuutta.

Koulukierrokset käynnistyivät Raumalla viime viikolla. Nuoriso-ohjaajat Sanna-Kaisa Lähde, Jennika Vataja ja Sofia Wallenius vierailivat perjantaina 16.9. Hj. Nortamon peruskoulussa ja maanantaina 19.9. Rauman normaalikoulussa. Tiistaina 20.9. on vuorossa Nanun koulu ja perjantaina 23.9. Raumanmeren peruskoulu.

Raumalla kampanja on kohdennettu yläkouluikäisille nuorille. Säkitön syyskuu pyrkii vaikuttamaan erityisesti nuuskan käyttöön ja sen tuomiin haittoihin.

– Osallistamme nuoria keskustelemaan nuuskan vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin sekä havainnollistamme nuuskan käytön haittoja esimerkiksi suunterveydelle. Nuoret pääsevät myös testaamaan nuuskatietouttaan erilaisten visojen avulla, nuoriso-ohjaaja Sanna-Kaisa Lähde kertoo.

Nuuskan suosio on viime vuosina kasvanut erityisesti nuorten keskuudessa. Yleisintä nuuskaaminen on joukkueurheilua harrastavilla pojilla ja miehillä. Kyseessä on tupakkatuote, joka on monella tavalla terveydelle haitallinen. Nuuska sisältää lukuisia syöpävaarallisia ja myrkyllisiä aineita. Se aiheuttaa myös voimakasta riippuvuutta, ja säännöllinen käyttö vaarantaa nuoren normaalin kehityksen.

Säkitön syyskuu on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projektin yksi päätuotoksista. Lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta www.sakitonsyyskuu.fi.