Ajankohtaista

Nuorisopassi-edut laajenevat Raumalla lukion ja ammattikoulujen opiskelijoiden käyttöön

Nuorisopassi kännykässä

Liikunnan ja kulttuurin etuja sisältävä Nuorisopassi Färmi -sovellus laajenee Raumalla toisen asteen opiskelijoiden käyttöön syksyllä 2023. Sovellus on tällä hetkellä ladattavissa raumalaisille 5.–9. –luokkalaisille nuorille. Vuonna 2018 käyttöön otettu Nuorisopassi tarjoaa maksuttomia etuja, jotka ovat pääsääntöisesti käytössä lukuvuosi kerrallaan. Viime aikoina Raumalla on panostettu myös kesäajan etuihin.

Toisen asteen opiskelijoiden edut tulevat Fredo App -sovelluspohjaan, joka mahdollistaa eri kirjautumiskäytännön sekä etujen jakamisen tarkemmin kohderyhmän mukaan. Uuden sovelluksen käyttöönotosta tiedotetaan opiskelijoille myöhemmin tarkemmin.

– Nuorisopassin piiriin kuuluu tällä hetkellä noin 2000 nuorta, joista 60–70 prosenttia käyttää sovellusta aktiivisesti. Laajennuksen myötä käyttäjämäärä kasvaa noin 1800 opiskelijalla. Etusovelluksen tarkoituksena on lisätä raumalaisten lasten ja nuorten aktiivisuutta tarjoamalla mielekkäitä ja maksuttomia vaihtoehtoja vapaa-aikaan, liikuntakoordinaattori Iida Elonen kertoo

Nuoret ovat toivoneet aktiivisesti Nuorisopassin laajennusta, ja se oli myös yksi vuoden 2022 Kuullaanko-päivänä tulleista kehitysehdotuksista.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa Otium Innovations Oy.