Ajankohtaista

Ohjaamo tarjoaa raumalaisille nuorille neuvoja arkeen ja vinkkejä vapaa-aikaan

Ohjaamon työtekijät heittelevät rantapalloja.

Ohjaamon ovet ovat avoinna raumalaisille nuorille tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–16 osoitteessa Nortamonkatu 30. Ohjaamo on kiinni viikot 29–30, mutta toiminta jatkuu normaalisti jälleen elokuussa. Ennen kesätaukoa järjestetään Puistobreikki-tapahtuma Parpansalin nurmialueella tiistaina 12.7. klo 9–11.

– Puistobreikin teemana on uni, josta keskustellaan Kriisikeskuksen asiantuntija Johanna Niemisen johdolla. Paikalla pyörähtää myös Pyyrman-pyörä, ja jaossa on rantapalloja sekä aurinkolaseja. Toivottavasti moni nuori tulee kuulolle leppoisaan aamupäivään, nuoriso-ohjaaja Jessina Vastamäki sanoo.

Tukea tavallisiin asioihin

Ohjaamosta saa apua esimerkiksi työ-, koulutus-, raha- ja asumisasioissa päivystäviltä asiantuntijoilta. Rauman toimipisteessä pääsee tapaamaan esimerkiksi TE-palvelujen, Kelan ja Kisälli-uravalmennuksen asiantuntijoita. Myös kaupungin ja Rauman Seudun Katulähetyksen etsivät nuorisotyöntekijät ovat käytettävissä.

– Toiveena on, että saamme syksyllä joukkoomme myös terveydenhuollon ammattilaisen, sillä nuoret toivovat lisää mielenterveyspalveluja. Ohjaamossa vuorottelevat tiistaisin sosiaaliohjaaja sekä oppivelvollisuus- ja maahanmuuttokoordinaattorit, Vastamäki kertoo.

Yhteistyötä tehdään lisäksi WinNovan opinto-ohjaajan, asumisneuvojan, Rauman seurakunnan oppilaitospastorin sekä velkaneuvonnan ja liikuntapalveluiden kanssa.

– Kehitämme Ohjaamon toimintaa ja palveluja. Nuorisovaltuuston kanssa on ideoitu tiedottamista muun muassa yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, Vastamäki lisää.

Nuorten toivotaan hyödyntävän Ohjaamon palveluja aina tarpeen tullen, sillä toiminta on maksutonta ja helposti lähestyttävää. Yhteyttä voi ottaa halutessaan sosiaalisen median kautta, eikä paikan päälle ole pakko tulla.

– Tyhmää tai turhaa kysymystä ei ole olemassa, eikä pulmien tarvitse olla suuria. Olemme täällä nuoria varten kaikissa arkeen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa, Vastamäki toteaa.

Viikko-ohjelma ja päivystävät työntekijät julkaistaan Instagramissa @ohjaamo_rauma sekä Facebook-sivulla Ohjaamo Rauma. Ohjaamoon voi ottaa yhteyttä aukioloaikojen puitteissa myös puhelimitse, puh. 044 403 6250.