Ajankohtaista

Osa Karin kampuksen urakoista vastaanotettiin 12.4. – tilat avataan yleisölle elokuussa

Karin kampuksen aula.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen kuusi valmistunutta urakkaa vastaanotettiin perjantaina 12.4. Kaikkiaan erilaisia urakkakokonaisuuksia on kahdeksan. Näistä uimahalliin liittyvät vedenkäsittely- ja laatoitusurakat jatkuvat vielä kevään ja kesän ajan.

– Vastaanottokelpoiseksi määritelty urakka tarkoittaa sitä, että kyseisen urakoitsijan urakkaan kuuluvat työt on suoritettu ja takuuaika alkaa. Kampuksen rakennus-, putki-, sähkö-, ilmastointi-, sprinkler- ja rakennusautomaatiourakat ovat valmistuneet, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Irtaimistohankintojen toimitukset sekä kampukselle siirtyvien yksiköiden muutot ajoittuvat huhti-elokuuhun. Kampuksen tilat kalustetaan ja valmistellaan käyttöönotettaviksi elokuun alkuun mennessä.

– Kampus avataan yleisölle elokuussa, lukuun ottamatta uimahallia. Uimahallin avautumisesta tiedotetaan erikseen, kun tarvittavat laatoituskorjaukset on suoritettu ja tämä osa rakennuksesta voidaan ottaa käyttöön, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula sanoo.

Kumpula toteaa, että Karin kampuksen suunnittelu ja rakentaminen ajoittuivat voimakkaiden suhdannevaihteluiden, koronapandemian ja Ukrainan sodan yhteyteen. Maailmantilanne on väistämättä vaikuttanut myös hankkeeseen.

– Kaikesta huolimatta rakennus on vääjäämättä valmistumassa. Kampus tulee olemaan täysin poikkeuksellinen rakennuskokonaisuus Satakunnassa ja Suomessa. Kyseessä on Rauman kaupungin kaikkien aikojen suurin tilainvestointi ja mahdollisesti myös suurin rakentamisinvestointi, Kumpula kertoo.

Karin kampuksen rakentamiseen on osallistunut noin 50 suunnittelijaa sekä 100–250 rakentajaa päivittäin. Kampuksen toteutus on ollut merkittävä ponnistus myös kaupungin henkilöstölle.

Hankekokonaisuuteen kuuluvat Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut sekä uimahalli.

– Monimuotoinen piha, näyttävät sisääntulot, suuret lasi- ja puupinnat sekä erilaiset yksityiskohdat täydentävät nykyaikaista, modernia ja monikäyttöistä rakennuskokonaisuutta upeasti, Kumpula lisää.

Karin kampuksen aula. Karin kampuksen henkilökunnan taukotila kalustettuna.