Ajankohtaista

Pehmot valtaavat Rauman pääkirjaston 9.–10.2.

Pehmoleluja viettämässä pehmojen yötä.

Neljättä kertaa järjestettävää Pehmojen yötä vietetään Rauman pääkirjastossa 9.–10.2. Pehmolelut pääsevät tapahtuman aikana yökyläilemään kirjastossa, tutustumaan uusiin kavereihin ja seikkailemaan ympäri kirjastoa.

Jokainen lapsi saa tuoda tapahtumaan yhden pehmon, mutta muuten osallistujamäärää ei ole rajattu. Pehmot voi tuoda pääkirjaston lastenosastolle torstaina 9.2. klo 14–18 ja hakea takaisin kotiin perjantaina 10.2. klo 13–16.30.

– Saimme viime vuonna huikeat 70 pehmoa yökylään. Saa nähdä, ylittyykö tuo määrä tänä vuonna. Loppuvuodesta tuli jo paljon kyselyitä, milloin Pehmojen yö taas järjestetään. Tapahtuma on todella odotettu, kirjastonhoitaja Nina Kaerla kertoo.

Pehmokaverukset pääsevät yökyläilyn aikana tutustumaan kirjastoon ja sen töihin. Pehmot pääsevät myös kurkistamaan henkilökunnan tiloihin.

– Uusi upea kirjastoauto täytyy myös ehdottomasti esitellä. Saatamme myös askarrella jotain lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi, Kaerla sanoo.

Yökylässä syödään lisäksi iltapalaa ja pestään hampaat. Pehmolelut kokoontuvat myös kuuntelemaan yhdessä iltasatua ennen nukkumaanmenoa. Kirjaston leijona valvoo, että pehmot saavat nukkua rauhassa.

Pehmoille jaetaan diplomi muistoksi osallistumisesta. Illan ja yön seikkailuista julkaistaan kuvia Rauman kaupunginkirjaston sosiaalisen median kanavissa.

Rauman kaupunginkirjaston Facebook-sivu
Pehmojen yön Facebook-tapahtuma
Rauman kaupunginkirjaston Instagram-profiili