Ajankohtaista

Pitsikaupungin joulu 2023 onnistui yli odotusten

Väkeä Joulutorilla.

Pitsikaupungin joulua vietettiin Raumalla tänä vuonna 25.11. alkaen. Osa toteutuksista ilahduttaa kaupunkilaisia ja matkailijoita vielä loppiaisen yli 7.1. asti. Kolmatta kertaa toteutettu joulun kokonaisuus on saanut kaupunkilaiset liikkeelle ja houkutellut Raumalle runsaasti kävijöitä myös ulkopaikkakunnilta.

Rauman Joulutori, Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä, Tammelan tonttumaa ja Savilanpuiston valaistukset ovat olleet Pitsikaupungin joulun 2023 suurimpia toteutuksia. Näiden ohella kaupungissa on saatu nauttia lukuisista muista joulutapahtumista.

– Tämä joulu onnistui upeasti, suorastaan yli odotusten. Pitsikaupungin joulu on kokonaisuus, jota kehitetään vuosi vuodelta ja johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ensimmäisinä vuosina rakennettiin tarinallisuutta, visuaalista ilmettä ja brändiä. Nyt kolmantena vuonna tämä työ alkaa laajeta ja näkyä. Olemme erittäin iloisia, että kaupunkilaiset sekä matkailijat ovat ottaneet elementit omakseen ja kertovat hyvää jouluisesta kaupungistamme. Meidät on myös huomattu valtakunnallisesti ja tunnettuuden lisääminen on tulevaisuudessa tavoitteena, Pitsikaupungin joulun kokonaisuudesta vastaava kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan toteutusten ja tapahtumien koordinoimisella on mittava rooli.

– Suuret kiitokset Irene Villasen luotsaamalle työryhmälle ja yhteistyökumppaneille joulun eteen tehdystä työstä sekä kulttuuripalveluille sykähdyttävän musiikkinäytelmän tuottamisesta, Saarinen kiittelee.

Joulu vauhdittaa matkailua

Matkailupäällikkö Irene Villasen mukaan joulusta on kehittynyt selvästi toinen matkailusesonki heinäkuun rinnalle.

– On todella ilahduttavaa, että joulunaika saa matkailijat liikkeelle ja suuntaamaan Raumalle. Vanhan Rauman joulutunnelma ja -valaistukset suorastaan kutsuvat luokseen, Villanen sanoo.

Valaistukset päällä tammikuun alkupuolelle asti

Tammelan tonttumaa on avoinna päivittäin klo 9–21 vielä 2.1. asti. Pihapiirissä voi seikkailla tunnelmallisessa valaistuksessa ja kurkistella tonttujen kellareihin sekä piilopaikkoihin.
Lisäksi Savilanpuiston ja Vähäraastuvankadun kuusikujan valot ovat päällä 13.1. asti.

– Joulun välipäivinä ja tammikuun alkupuolellakin ehtii vielä mainiosti kokemaan ja fiilistelemään Pitsikaupungin joulun tunnelmaa, Villanen lisää.

Palautekyselyyn voi vastata 7.1. asti

Pitsikaupungin joulun toteutuksista kerätään palautetta 7.1. asti sähköisen kyselyn avulla osoitteessa pitsikaupunginjoulu.fi. Kyselyyn voi vastata suomeksi tai englanniksi.

– Otamme palautetta ilolla vastaan. Kävijöiltä saadut mielipiteet ovat arvokkaita kokonaisuuden kehittämisessä ja seuraavan joulun suunnittelussa. Kyselyn kautta voi myös ilmoittautua vuoden 2024 joulun toteutuksiin mukaan, Villanen sanoo.

Pitsikaupungin joulua kehitetään 5-vuotisstrategian mukaisesti Rauman kaupunginhallituksen päätöksellä. Tavoitteena on lisätä Rauman tunnettuutta joulukaupunkina sekä kasvattaa valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä.