Pitsikaupungin joulu käynnistyy lauantaina 25.11.2023 Raumalla ja jatkuu loppiaisen yli 7.1.2024 asti. Kauppatorille rakentuu tunnelmallinen Joulutori, Tammelan tonttumaa houkuttelee lapsiperheitä ja Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ihastuttaa jälleen 15.–16.12. Lisäksi luvassa on lukuisia muita jouluisia tapahtumia ympäri kaupunkia.

– Tänä vuonna panostamme erityisesti Rauman Joulutorin kokonaisuuteen. Luvassa on monipuolista lavaohjelmaa, ja myyntikojuista löytyy ihania lahjaideoita sekä laadukkaita käsitöitä. Keskustassa voi nauttia myös kauniista jouluvalaistuksista, Pitsikaupungin tuottaja Sanja Pallassalmi kertoo.

Joulutorin lavaohjelma sekä tarkemmat tiedot myyntikojuissa toimivista kauppiaista julkaistaan ensi viikolla pitsikaupunginjoulu.fi-sivustolla.

Tammelan tonttumaassa riittää nähtävää

Tammelan tonttumaa on avoinna 25.11.2023–2.1.2024 klo 9–21 osoitteessa Eteläpitkäkatu 17. Pihapiirissä voi kurkistella tonttujen piilopaikkoihin sekä nauttia kauniista valaistuksista. Lapsille on luvassa ohjattuja tonttukierroksia sekä maksullinen askartelupaja.

Tontut ovat paikalla lauantaisin klo 10–15, keskiviikkoisin klo 18–20 sekä 6.12. klo 10–15, jolloin myös Tammelan sisätilat ovat yleisölle avoinna. Tammelassa voi piipahtaa myös joulukoristeiden vaihtotorilla sekä tonttukahvilassa.

Tonttumaan toteutuksesta vastaa raumalainen tapahtumatoimisto Luanista yhteistyössä Rauman kaupungin nuorten työpajan ja Turun yliopiston Rauman kampuksen varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden kanssa.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä ihastuttaa jälleen

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitetään Vanhassa Raumassa 15.–16.12. Kulkueen muodossa toteutettava näytelmä pohjautuu jouluevankeliumiin ja Rauman historiaan. Yleisölle maksuttomat näytökset esitetään perjantaina 15.12. klo 18 sekä lauantaina 16.12. klo 16 ja klo 19. Kenraaliharjoituksia voi seurata torstaina 14.12. klo 17 alkaen.

– Spektaakkelimainen musiikkinäytelmä sai viime jouluna mahtavan vastaanoton. Näytelmän sisältö pysyy samana, mutta muutamia uusiakin elementtejä on luvassa, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Näytelmän ensimmäinen kohtaus esitetään Vanhalla Raatihuoneella osoitteessa Kauppakatu 13.

Lisätietoa Pitsikaupungin joulun ohjelmasta ja toteutuksista löytyy osoitteesta pitsikaupunginjoulu.fi. Jouluisia tapahtumia on listattu myös kaupungin tapahtumakalenteriin rauma.fi/tapahtumat.