Pitsikaupungin joulun vuoden 2023 kokonaisuudesta kerättiin palautetta sähköisellä lomakkeella 8.12.2023–7.1.2024. Kyselyyn saatiin yhteensä 142 vastausta. Vastaajista lähes 80 prosenttia oli raumalaisia.

Jouluiset toteutukset olivat jälleen suosittuja ja pidettyjä. Asteikolla 1–5 Pitsikaupungin joulun arvosanaksi muodostui 4,3. Vuonna 2022 vastaava kokonaisarvosana oli 4,2.

– Tavoitteena on kehittää Pitsikaupungin joulua vuosi vuodelta paremmaksi ja suunta on selvästi oikea. Arvosana on jälleen todella hyvä, Pitsikaupungin joulun tuottaja Sanja Pallassalmi iloitsee.

Vanhan Rauman jouluvalot nousivat pidetyimpien toteutusten ykkössijalle. Valaistusten määrä ja niiden luoma tunnelma olivat vastaajien mielestä onnistuneita.

Savilanpuisto oli suosituin kohde

Vuoden 2023 joulun suosituin kohde oli Savilanpuisto, jossa 91 prosenttia vastaajista ilmoitti vierailleensa. Vastaajista 87 prosenttia kertoi käyneensä Rauman Joulutorilla ja 82 prosenttia Vähäraastuvankadun kuusikujalla.

– Savilanpuiston valaistut siivet ja puut sekä valopeurat houkuttelivat puistoalueelle runsaasti väkeä. Mahtavaa, että uusi jouluinen kohde sai näin upean vastaanoton ja kaunis puisto ansaitsemaansa huomiota, Pallassalmi hehkuttaa.

Muita suosittuja kohteita ja tapahtumia olivat myös Tammelan tonttumaa, Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunat, Joulumarkkinat, Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä sekä Tonttujen yö.

Tunnelma teki vaikutuksen

Vastaajista 94 prosenttia suosittelisi Pitsikaupungin joulua myös muille. Suositusten taustalla ovat muun muassa tunnelmallisuus, hyvin toteutetut kohteet ja ainutlaatuinen ympäristö.

– Vastaajat ovat nauttineet kauniista katseltavasta, upeasta miljööstä ja monipuolisista tapahtumista. Mukavaa, että Pitsikaupungin joulu on tuonut monelle iloa ja innoittaa suosittelemaan tapahtumia ja kohteita muillekin, Pallassalmi sanoo.

Pallassalmen mukaan Pitsikaupungin joulun tunnelma, tapahtumat, valaistukset ja valotaide sekä kokonaisuuden kehittyminen houkuttelevat vastaajia vierailemaan Raumalla joulunaikaan jatkossakin.

Kehitysehdotuksissa mainittiin markkinointi ja uudistukset

Kyselyn vastauksista nousi esiin myös kehitysehdotuksia. Esimerkiksi Pitsikaupungin joulun kokonaisuuden ja ohjelman markkinointia toivotaan lisättävän, Vanhan Rauman liikkeiden aukioloaikoja pidennettävän ja konserttitarjontaa kasvatettavan.

– Aiemmilta vuosilta tutuiksi tulleisiin kohteisiin, kuten Tammelan tonttumaahan ja Kitukränniin, vastaajat toivovat uudistuksia. Myös valaistuksiin kaivataan panostusta ja uutta ilmettä, Pallassalmi lisää.

Rauman kaupunki käynnisti vuonna 2021 Raumasta joulukaupunki -hankkeen. Tavoitteena on lisätä Rauman näkyvyyttä, tunnettuutta ja viihtyisyyttä sekä houkutella kaupunkiin ympärivuotisesti lisää vierailijoita.

Lisätietoa Pitsikaupungin joulusta sekä kooste palautekyselyn tuloksista löytyy osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi.

Palautekyselyn kooste (pdf)