Rauman kaupungin Pitsikaupungin kesäyrittäjät -ohjelmaan haki tänä vuonna mukaan yhteensä 29 nuorta. Toiminta alkaa toukokuussa sparrauskurssin merkeissä.

– Hakemusten määrä on noussut vuosittain. Ensimmäisen kerran kesäyrittäjätoimintaa järjestettiin Raumalla vuonna 2018, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo sanoo.

Tällä kertaa nuorten liikeideat liittyvät muun muassa siivoukseen, lemmikkien ja pihojen hoitoon, autojen pesuun, kahvila- ja leipomotoimintaan, harrastustarvikkeiden myyntiin sekä maalaustöihin.

Ohjelmaan osallistuvien yrittäjien lopullinen määrä tarkentuu huhtikuun aikana. Kesäyrittäjät käynnistelevät toimintaansa touko-kesäkuun vaihteessa.

Sparrauskurssilta vinkkejä liiketoimintaan

Kesäyrittäjille järjestetään toukokuun alussa sparrauskurssi, jossa käydään läpi yrittäjyyteen liittyviä taitoja ja jaetaan käytännön vinkkejä kesäliiketoiminnan toteuttamiseen.

– Tarjoamme nuorille yrittäjille neuvontaa koko kesän ajan. Lisäksi autamme heitä liiketoiminnan kehittämisessä ja verkostoitumisessa sekä tuemme heidän osallistumistaan erilaisiin markkinointi- ja myyntitapahtumiin. Myös kesäyrittäjämentori Susanna Kaasinen on jälleen mukana menossa 20.4. alkaen, Kalliovuo kertoo.

Pitsikaupungin kesäyrittäjäohjelma on paikallista nuorta yrittäjyyttä edistävää toimintaa, joka on suunnattu 16–20-vuotiaille raumalaisille kesäyrittäjille.

– Kesäyrittäjyys on hyvä tapa oppia yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä ajattelua sekä kokeilla omia ideoita ja liiketoimintakonsepteja käytännössä ilman pitkäaikaista sitoutumista, Kalliovuo lisää.