Pitsikaupungin kesäyrittäjät järjestävät kahvilatoimintaa 5.6.–13.8. Rauman vesitornin tiloissa osoitteessa Vesitornintie 2. Kahvila on avoinna joka päivä klo 12–18. Avajaisia vietetään maanantaina 5.6. klo 12 alkaen.

– Nykyisen toimijan vuokrasopimus tiloissa päättyy 31.5. Vesitorni on yksi kaupungin tärkeistä matkailukohteista, jonka haluamme pitää auki myös tänä kesänä. Nopea apu löytyi kesäyrittäjistä, jotka lähtivät innolla mukaan, Rauman Veden liikelaitosjohtaja Jukka Vastamäki kertoo.

Nuorten osallistaminen ja kesätyömahdollisuuksien edistäminen kytkeytyvät kaupungin strategiaan. Kesäyrittäjät suorittavat yritystoiminnan ohella myös yrittäjyyteen ja elintarviketuotantoon liittyviä opintojaan.

– Mahtavaa, että meillä on rohkeita nuoria, jotka ovat valmiita palvelemaan asiakkaita luonnikkaasti. Vesitorni on houkutteleva matkailukohde, joka tarjoaa elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin. Upeista näkymistä kelpaa nauttia vaikkapa kahvikupin tai jäätelön kera, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo sanoo.

Kahvilatoiminnasta vastaavat WinNovan elintarvikealan perustutkinnon opiskelijat, kesäyrittäjät Kiia Kalliokari, Karoliina Kuusisto, Lilli Jalonen, Noora Stenholm ja Rauman Lyseon lukiolainen Essi Hannukainen. Tornikahvilan kuulumisia voi seurata Instagramissa @tornikahvila.

Kalliovuon mukaan nuoret yrittäjät odottavat tulevaa kesää mielenkiinnolla. Kesäyrittäjyys tuo heille erinomaisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan koulussa opittuja asioita omassa yrityksessään.

– Vesitornin kahvila- ja ravintolatilan vuokrasopimus kilpailutetaan avoimella hakumenettelyllä syksyllä. Ennen kilpailutusta käymme markkinavuoropuhelun elinkeinoelämän edustajien kanssa, Jukka Vastamäki lisää.