Ajankohtaista

Pitsikaupungin kesäyrittäjien pop up -kahvila palvelee Rauman vesitornissa 3.6. alkaen

Rauman vesitornin kuva ilmasta.

Pitsikaupungin kesäyrittäjät järjestävät kahvilatoimintaa 3.6.–31.8. Rauman vesitornin tiloissa osoitteessa Vesitornintie 2. Kesäkahvilan virallisia avajaisia vietetään maanantaina 3.6. klo 12 alkaen.

– Vesitornissa ei ole ollut toimintaa viime kesän jälkeen. Torni on kuitenkin yksi kaupungin tärkeistä matkailukohteista, joten haluamme pitää sen auki myös tänä kesänä. On hienoa, että saamme jälleen innokkaita kesäyrittäjiä pyörittämään kahvilatoimintaa, Rauman Veden liikelaitosjohtaja Jukka Vastamäki sanoo.

Nuorten osallistaminen ja kesätyömahdollisuuksien edistäminen kytkeytyvät kaupungin strategiaan. Kesäyrittäjät suorittavat kahvilan pyörittämisen ohella myös yritystoiminnan ja elintarvikealan opintojaan.

– Mahtavaa, että meillä on rohkeita nuoria, jotka ovat valmiita palvelemaan asiakkaita. Vesitorni on houkutteleva matkailukohde, joka tarjoaa elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin. Upeista näkymistä kelpaa nauttia vaikkapa kahvikupin tai jäätelön kera, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo kertoo.

Kahvilatoiminnasta vastaavat viime kesältä tutut yrittäjät, WinNovasta pian leipuri-kondiittoriksi valmistuva Lilli Jalonen ja syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistuva Essi Hannukainen. Heidän kanssaan uusina yrittäjinä ovat mukana niin ikään WinNovassa leipuri-kondiittoreiksi opiskelevat Aada Anttila, Tia Kukkonen ja Viivi Tanner.

– Vesitornin ravintolapalvelujen vuokrasopimus kilpailutettiin keväällä avoimella hakumenettelyllä, mutta kilpailutuksessa ei tullut yhtään tarjousta, Vastamäki toteaa.