Ajankohtaista

Pohjoiskehän koulun edustan liikenneympyrän suojatie varustettiin SeeMe-varoitusjärjestelmällä

Pohjoiskehän koulun Seeme-suojatievalot

Pohjoiskehän ja Hirvitien yhdistävältä liikenneympyrältä koululle vievä suojatie on varustettu SeeMe-varoitusjärjestelmällä. Varoitusjärjestelmä tunnistaa suojatietä lähestyvän ihmisen ja varoittaa muuta liikennettä suojatiemerkkien yläpuolella olevilla vilkkuvilla keltaisilla LED-valoilla. Valot vilkkuvat vain, kun ihminen on ylittämässä suojatien.

Infrapuna-anturien avulla ihmiset havaitseva järjestelmä lisää erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta suojateillä ja ylikulkualueilla.

SeeMe-järjestelmä asennettiin heinäkuussa. Koululaisten syysloman aikana suojatielle asennetaan vielä SmartWalk-valo, joka valaisee suojatietä, kun sitä ylitetään. Vastaava valaistus on lisätty aikaisemmin Luoteisväylän Pohjoiskehälle vievälle suojatielle.

– Aamujen ja iltojen hämärtyessä päästään viimein toteamaan kesällä asennetun järjestelmän toimivuus ja huomioarvo. Jos varoitusjärjestelmä todetaan toimivaksi ratkaisuksi ja saadut kokemukset ovat hyviä, niitä voidaan mahdollisesti asentaa muihinkin sopiviin kohteisiin, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.