Pohjoiskehän koulun hiekkakenttä päällystetään tekonurmella tulevana kesänä. Asennuksen alustava ajankohta on kesäkuu.

Uusi tekonurmikenttä on pituudeltaan noin 120 metriä ja leveydeltään 80 metriä. Kentälle viivoitetaan täysimittainen jalkapallokenttä sekä pienemmät jalkapallo- ja pesäpallokentät.

– Pohjoiskehän koulun kenttä on ollut vähäisellä käytöllä kouluajan ulkopuolella, koska hiekkakentille ei juurikaan ole enää käyttäjiä. Aikanaan jo koulun rakentamisen yhteydessä varauduttiin kentän myöhempään päällystämisen tekonurmella tekemällä siitä virallisten jalkapallo- ja pesäpallokenttien mitat täyttävä. Kenttä on myös valmiiksi varustettu harrastustasoon riittävällä valaistuksella, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg kertoo.

Tekonurmen toimittaa suomalainen Saltex Oy, joka on tunnettu korkealuokkaisten ja ympäristöystävällisten tekonurmirakenteiden kehittäjänä ja valmistajana. Täyttöaineeksi tulee ympäristöystävällinen, kierrätettävä BioFlex, joka on kehitetty pelaajien turvallisuutta ja korkeimpia urheilullisia toiminnallisia kriteerejä ajatellen. Kyseinen täyttöaine pysyy painonsa vuoksi paremmin kentällä, jolloin sen kulkeutuminen esimerkiksi pukuhuoneisiin, autoon ja kotiin vähenee merkittävästi.