Ajankohtaista

Poliisit vierailevat Kuovin nuortenilloissa

Rauman alueella työskentelevät poliisit vierailevat taas Kuovin nuorisotalon nuortenilloissa. Poliisit ovat osallistuneet Kuovin nuorteniltoihin viimeksi koronaa edeltävänä aikana.

– Haluamme tuoda poliisit lähemmäs nuorten arkea ja helpottaa kohtaamista rennossa ympäristössä, nuoriso-ohjaaja Sanna-Kaisa Lähde kertoo.

Poliiseilta saa illan aikana kysellä mieltä askarruttavia kysymyksiä, haastaa biljardissa tai vaikkapa hörpätä kupillisen kahvia heidän kanssaan.

– Nuoret ovat suhtautuneet meihin ensin hiukan arastellen, mutta illan aikana on kehkeytynyt hyviä tarinoita puolin ja toisin. Koemme, että tämän tapainen kohtaaminen on välittömämpää. Toivomme, että nuoret kokevat, että poliisin kanssa voi olla muutenkin tekemisissä kuin vain ongelmatapauksissa, vanhempi konstaapeli Matti Kreivilä sanoo.

Poliisit vierailevat Kuovin nuorisotalolla silloin tällöin muiden työtehtävien lomassa.

– Vierailemme Kuovilla erittäin mielellämme ja etenkin silloin, kun on myös hetki aikaa olla. Jos on mielen päällä mitä tahansa kerrottavaa, keskusteltavaa tai mietittävää, niin hihasta saa vapaasti nykäistä, Kreivilä kertoo.