Presidentinvaalin ennakkoäänestys toimitetaan 17.–23.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.1. Raumalla on kuusi yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Äänioikeutetut voivat äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Ennakkoäänestyspaikat ja ajat löytyvät osoitteesta www.rauma.fi/ennakkoaanestys

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

Varsinaisena vaalipäivänä 28.1. sekä mahdollisen toisen vaalin varsinaisena vaalipäivänä 11.2. voi äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa, joka kerrotaan äänestäjälle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa. Paikat ovat avoinna vaalipäivänä klo 9–20. Äänestyspaikat voi tarkistaa myös osoitteessa www.rauma.fi/aanestyspaikat.

Kotiäänestys mahdollista ilmoittautumalla

Mikäli äänioikeutettu henkilö ei pääse ilman kohtuuttomia vaikeuksia äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan, hän saa äänestää ennakkoon kotonaan äänioikeusrekisteriin merkityssä kotikunnassa. Tällöin hänen luokseen saapuu sovittuna ajankohtana keskusvaalilautakunnan nimeämä vaalitoimitsija, joka ottaa äänestyksen vastaan.

Kotiäänestykseen tulee ilmoittautua ensimmäisen vaalin osalta viimeistään tiistaina 16.1. klo 16 ja mahdollisen toisen vaalin osalta tiistaina 30.1. klo 16.  Ilmoittautumisen voi tehdä puhelimitse virka-aikana numeroon 044 793 3300, sähköpostitse kirjaamo@rauma.fi tai kirjallisesti osoitteeseen Rauman kaupungin keskusvaalilautakunta, Kanalinranta 3, 26100 Rauma. Lisätietoa kotiäänestämisestä löytyy osoitteesta www.vaalit.fi/aanestaminen-kotona

Kaupunki pystyttää mainospaikat

Presidentinvaalin ulkomainonta alkaa 10.1. Kaupunki pystyttää vaalimainoksia varten mainoskehikot.

Katumainospaikkoja koskevissa käytännön asioissa voi olla yhteydessä rakennusmestari Ismo Saloon, puh. 044 403 6393, ismo.salo@rauma.fi tai työpäällikkö Jari Salmiseen, puh. 050 072 3133, jari.salminen@rauma.fi.

Presidentinvaalin ulkomainospaikkojen kartta