Ajankohtaista

Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa 31.1.

Vaalisinetti rulla

Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestys toimitetaan 31.1.–6.2. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 11.2. Ehdokkaiden äänestysnumerot pysyvät samana kuin ensimmäisellä kierroksella.

Raumalla on kuusi yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Äänioikeutetut voivat äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Ennakkoäänestyspaikat ja niiden aukioloajat löytyvät osoitteesta rauma.fi/ennakkoaanestys.

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

Toisen vaalin varsinaisena vaalipäivänä 11.2. voi äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa, joka kerrotaan äänestäjälle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa. Paikat ovat avoinna vaalipäivänä klo 9–20. Äänestyspaikat voi tarkistaa myös osoitteessa rauma.fi/aanestyspaikat.

Kotiäänestys mahdollista ilmoittautumalla

Mikäli äänioikeutettu henkilö ei pääse ilman kohtuuttomia vaikeuksia äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan, hän saa äänestää ennakkoon kotonaan äänioikeusrekisteriin merkityssä kotikunnassa. Tällöin hänen luokseen saapuu sovittuna ajankohtana keskusvaalilautakunnan nimeämä vaalitoimitsija, joka ottaa äänestyksen vastaan.

Jos äänestäjä ilmoittautui ensimmäisen vaalin kotiäänestykseen, hänen ei tällöin tarvitse enää erikseen ilmoittautua toisen vaalin kotiäänestykseen. Jos kuitenkin äänestäjä ei äänestänyt ensimmäisessä vaalissa kotiäänestyksessä ja haluaakin äänestää kotonaan toisessa vaalissa, tulee kotiäänestykseen ilmoittautua tiistaihin 30.1. klo 16 mennessä.

Ilmoittautumisen voi tehdä puhelimitse virka-aikana numeroon 044 793 3300, sähköpostitse kirjaamo@rauma.fi tai kirjallisesti osoitteeseen Rauman kaupungin keskusvaalilautakunta, Kanalinranta 3, 26100 Rauma. Lisätietoa kotiäänestämisestä löytyy osoitteesta vaalit.fi/aanestaminen-kotona.