Kanaliin sijoitetut soutuveneet, Puks ja Prööt, ovat kaupunkilaisten käytettävissä vielä syyskuun loppuun asti. Sen jälkeen veneet viedään talvisäilöön.

– Soutuveneet tuodaan takaisin tutulle paikalleen taas ensi vuonna vapun tienoilla, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg sanoo.

Avaimet ja liivit ovat lainattavissa Rauman pääkirjaston liikuntavälinelainaamosta. Laina-aika on yksi vuorokausi, ja lainaajan on oltava täysi-ikäinen. Veneiden tukikohta sijaitsee Kipparinpuiston läheisyydessä veneenlaskupaikan yhteydessä.

Veneet lapsiperheiden suosiossa

Kaupunkilaiset ovat ottaneet soutuveneet mukavasti käyttöön, ja ne ovat olleet erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

– Perjantaisin veneitä on kyselty yleensä eniten, ja olemme joutuneet useammallekin toteamaan, että lainassa ovat. Asiakkaat ovat olleet veneilykokemukseen yleensä tosi tyytyväisiä ja osa toki oli pahoillaan, jos venettä ei saanutkaan lainaan, kirjastonhoitaja Maria Hannula kertoo.

Isomman painoluokan pelastusliivit loppuivat välillä kesken, joten valikoimaa täydennettiin soutukauden aikana vielä kaksilla +90 kilon liiveillä.

– Kaiken kaikkiaan tämä osallistuvan budjetoinnin toteutus on kiva juttu kaupunkilaisille. Tänä kesänä matkailijat eivät vielä kyselleet veneitä, Hannula sanoo.

Hannulan mukaan muutamat asiakkaat tiedustelivat, saako soutuveneellä lähteä merelle. Osa ehdotti myös veneille parempaa sijoituspaikkaa. Myös Kanalin kunto keskustelutti muutamasti souturetkien jälkeen.

Puks-venettä on lainattu 29.5.–30.8. yhteensä 21 kertaa ja Prööt-venettä 15 kertaa. Pelastusliivejä lainattiin yhteensä 96 kertaa.