Ajankohtaista

Pysäköinninvalvonnalla turvataan pysäköinnin sujuvuutta

Autoja keskuspuiston parkkipaikalla.

Pysäköinti on Raumalla maksutonta, mutta suurin osa käytetyimmistä alueista ja parkkipaikoista on aikarajoitettuja. Näillä alueilla pitää ilmoittaa saapumisaika ja noudattaa merkittyä pysäköintiaikaa. Määräysten noudattamista valvoo Rauman kaupungin pysäköinninvalvonta.

Kesätapahtumien aikaan pysäköinninvalvonnan lähtökohtana on varmistaa liikenteen ja pysäköinnin sujuvuutta kesävieraiden ja asukkaiden viihtyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

– Pysäköinnin sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden huomioon ottamista toivotaan tietysti myös pysäköijiltä, kaupungin pysäköinninvalvonnasta vastaava lakimies Katri Ranta-Eskola toteaa.

Tietyissä tilanteissa ja erityisesti tapahtumien aikaan pysäköinnintarkastajia on ohjeistettu myötämielisyyteen. Kaikkea ei kuitenkaan voi antaa anteeksi, sillä se ei olisi reilua kuuliaisesti sääntöjä noudattavia kohtaan. Sekuntikello kädessä ei silti tuntiaikoja valvota tai kellonlyömää kytätä.

– Pysäköinnintarkastajat pitävät kesäkaudella mukanaan myös kaupungin karttoja, joita he jakavat tarvittaessa turisteille ja muille vieraille. Samalla kerrotaan ilmaisesta pysäköinnistä, joka on kuitenkin kaupunkialueella jokseenkin poikkeuksellista koko maassa, Ranta-Eskola sanoo.

– Kesäisin meiltä tullaankin usein kysymään neuvoa pysäköinnissä ja paikoissa, ja mielellään totta kai autamme ja vinkkaamme vapaista alueista, pysäköinnintarkastaja Markus Pelkonen kertoo.

Kesä näkyy pysäköinninvalvonnan kannalta erityisesti kasvavina liikennemäärinä. Pelkosen mukaan Raumalla pysäköidään pääosin tunnollisesti ja valvonnan tarve ymmärretään. Suhtautuminen on suurimmaksi osaksi positiivista.

– Säännöt osataan ja muutenkin ollaan kuuliaisia. Pysäköintivirheet ovatkin usein unohduksia, kun kiekko jää kokonaan laittamatta tai aika muuten merkitsemättä. Ongelmapaikkoja ei kauheasti ole, mutta Harmaidenveljestenpuiston hiekkaparkilla on yleisimmin ongelmia, kun pysäköidään merkittyjen paikkojen ulkopuolelle, Pelkonen sanoo.

Pysäköintivirhemaksujen tiedot löytyvät Helgapark-palvelusta, jossa voi myös tehdä sähköisen oikaisuvaatimuksen. Pysäköinninvalvontaan voi olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 044 403 6038.

Pitsiviikon liikennejärjestelyt-kartasta löytyvät mm. pysäköintialueet.