Ajankohtaista

Rauma kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan videoilla

Esko Poikela sauvakävelijöiden kanssa, Jarno Elo kuvaa.

Rauman kaupunki luottaa taas liikkuvaan kuvaan tehdessään kaupunkistrategiaansa tunnetuksi henkilöstölleen ja kaikille raumalaisille. Lyhyet videot ovat keskeinen väline, kun henkilöstön, päättäjien ja asukkaiden näkemyksistä ammennetusta Rauma 2030 -kaupunkistrategiasta kerrotaan raumalaisille. Neljää netissä julkaistavaa videota on ollut tekemässä niin virkamies- kuin poliittinenkin johto ja avustamassa yli 150 raumalaista.

Videoita on tehty kaikkiaan seitsemän. Niistä kolme on henkilöstön valmennusta varten ja neljä julkaistaan verkossa kaikkien nähtäväksi. Videoiden pääosissa ovat kaupunginjohtaja Esko Poikela sekä toimialajohtajat Sari Salo, Soile Strander ja Tomi Suvanto. Päättäjistä mukana ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuska ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi.

Videoiden käsikirjoittaminen aloitettiin toukokuussa ja kuvaukset saatiin pääosin tehtyä kesäkuun ja elokuun aikana. Kuvauksia tehtiin ympäri Raumaa 32:ssa eri kuvauspaikassa ja ne päättyivät keskiviikkona 21.9. Kivikylän Areenan jäälle, jossa kaupunginjohtaja laittoi hokkarit jalkaan ja testasi lukkolaisten kanssa pelitaitojaan.

Kuvausryhmän apuna on ollut muun muassa raumalaisia koululaisia, Rauman Poikasoittokunnan jäseniä, Feran ja Lukon junioreita, eläkeläisiä ja yritysten edustajia.

Johtajat antavat kasvot strategialle

Rauman kaupungin johtajat ovat mukavuusalueensa rajoja rikkoen heittäytyneet kuvauksiin ja kertovat kaupungin tavoitteista rennolla otteella, innostaen raumalaisia tekemään kotikaupungistaan vahvan ja vaikuttavan sekä luanikkaan ja lumoavan vuoteen 2030 mennessä.

Kaupunginjohtaja Poikela nähdään esimerkiksi purjehtimassa, ajamassa trukilla, laittamassa kiekkoa ylämummoon ja opettelemassa frisbeegolfia Euroopan mestarin opastuksella. Videoiden hyvän fiiliksen ja tekemisen meiningin toivotaan tarttuvan niin kaupungin henkilöstöön kuin kaikkiin raumalaisiinkin. Asiasisällöstä ei kuitenkaan tingitä eikä heittäydytä pelkästään viihteelle, sillä videoiden on tarkoitus toimia strategian jalkauttajina kaupungin henkilöstölle ja raumalaisille.

Ensimmäinen video kolmen viikon kuluttua

Ensimmäinen video kertoo strategiasta kokonaisuutena ja se julkaistaan 12.10., kun kuntalaisille ja Rauman ulkopuolellekin suunnattu viestintäkampanja Rauma 2030 -kaupunkistrategiasta käynnistyy. Sen jälkeen ilmestyvät omat videot elinvoimaisesta, pitovoimaisesta ja valovoimaisesta Raumasta.

Toteuttajana Valoa Oy Laitilasta

Videosarjan kuvaussuunnittelusta, kuvauksista ja editoinnista on vastannut Jarno Elo ja käsikirjoituksista Tiina Kontra Viestintätoimisto Valoa Oy:stä. Elolla on 15 vuoden kokemus yritys- ja henkilökuvauksista ja kansainvälisistä TV-produktioista.

Rauman strategiasta tiedottamisessa huomioidaan myös erityisryhmät. Kirjallisesta aineistosta julkaistaan selkokielinen versio ja kaikki julkaistavat videot tekstitetään.