Ajankohtaista

Rauma on Hyvän mielen kunta – Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10.

Rauma on hyvän mielen kunta.

Maanantaina 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Rauman kaupunki on yhdessä 27:n muun kunnan ja kolmen hyvinvointialueen kanssa mukana MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Hyvän mielen kunta –hankkeessa. Hanke on osa Suomen kansallisen Mielenterveysstrategian (2020 – 2030) toimeenpanoa.

Kunnat ja MIELI ry kehittävät yhdessä välineitä, jotka auttavat kuntia vahvistamaan mielenterveyden edistämistä ja mielenterveysjohtamista. Raumalla hanke huomioidaan uuden kaupunkistrategian osana laadittavassa hyvinvointiohjelmassa, jonka valmistelu on käynnistynyt.

– Hankkeen tavoitteena on, että osallistuville kunnille syntyisi kokonaismallli mielenterveyden edistämiseksi ja päihdehaittojen ehkäisemiseksi, ja että kunnat saavat käyttöönsä konkreettisia työkaluja mielenterveyden edistämiseksi, jolloin voidaan vahvistaa kuntalaisten mielenterveyttä osana kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä. Samalla myös vahvistetaan kuntien eri toimialojen yhteistyötä mielenterveystyössä, strateginen asiantuntija Kristiina Kuusio sanoo.

Mielenterveyden edistäminen kuuluu kunnan lakisääteisiin tehtäviin. Hyvän mielen kunta -toimintamalli auttaa siirtämään painopistettä korjaavista palveluista mielenterveyden vahvistamiseen ja häiriöiden ennaltaehkäisyyn sekä varhaiseen puuttumiseen.

Lisätietoja hankkeesta löytyy osoitteesta www.hyvanmielenkunta.fi.

Maailman mielenterveyspäivän kunniaksi Rauman kaupungintalon torni valaistaan vihreällä  värillä maanantaina 10.10. pimeään aikaan.