Ajankohtaista

Rauma on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Miljoona roskapussia -kampanjan logo.

Rauman kaupunki osallistuu Ylen valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan, joka järjestetään 13.4.–14.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

Kampanjan avulla halutaan myös vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään ympäristössä lojuvien roskien määrä.

– Haastamme kaikki raumalaiset mukaan roskatalkoisiin tekemään yhdessä työtä luonnikkaan kotikaupunkimme viihtyisän ympäristön puolesta, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne sanoo.

Ylen kampanjasivusto yle.fi/miljoonaroskapussia aukeaa 10.4. Kerätyt roskapussit merkitään sivustolle oman kaupungin kohdalle. Roskapussien määrä on reaaliaikaisesti näkyvissä.

Sosiaalisessa mediassa voi jakaa kuvia ja videoita haasteen tiimoilta aihetunnisteella #miljoonaroskapussia.

Roskapihtejä lainattavissa kirjastosta

Kouluissa ja päiväkodeissa järjestetään kampanjan aikana siivouspäiviä. Kaupunki osallistuu kampanjaan myös erilaisin tempauksin, joista tiedotetaan erikseen lähempänä ajankohtaa.

– Jokainen voi myös osallistua itsekseen tai kerätä kokoon oman talkooporukan. Jokainen kerätty roskapussi on hyödyksi ja auttaa luontoa voimaan paremmin, Lehtorinne kertoo.

Siivousurakan helpottamiseksi Rauman pääkirjastossa on lainattavissa kampanjan ajan 18 roskapihdit. Talkooporukat voivat lainata pihtejä myös Rauman Wihertoimelta, jossa on 15 roskapihdit. Yhteyttä voi ottaa Wihertoimen toimistohortonomi Pirita Sorsakiveen joko puhelimitse numeroon 044 793 4614 tai sähköpostitse pirita.sorsakivi@rauma.fi.