Rauman kaupunki järjestää raumalaisille perusopetusikäisten lasten huoltajille yhteisen vanhempainillan torstaina 2.11. klo 18–20 Rauma-salissa osoitteessa Satamakatu 26. Tilaisuuteen voi saapua vapaasti, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Vanhempainillassa ovat puhumassa lakimies ja Someturvan ensiapuyksikön vetäjä Kaisa Rissanen sekä seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

– Illan teema ja puheenvuorot sopivat mainiosti myös lasten ja nuorten kanssa töitä tekeville ammattilaisille, kehittämispäällikkö Sari Ågren sanoo.

Rissasen puheenvuoro käsittelee kiusaamis- ja häirintätapauksia sosiaalisessa mediassa, lasten ja nuorten arkea somemaailmassa sekä Someturvan mahdollisuuksia.

– Tämä tietoisku sisältää ajankohtaista asiaa ja keinoja huoltajille, jotka haluavat varmistaa lapsensa liikkuvan turvallisilla vesillä, Ågren lisää.

Seksuaalikasvatuksen tärkeys esiin

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström kertoo tilaisuudessa seksuaalikasvatuksesta ja sen tärkeydestä. Monipuolisen seksuaalikasvatuksen avulla lapsille luodaan turvallisempi lapsuus, opetetaan tunnetaitoja, annetaan lupa tutkia omaa sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista sekä ennaltaehkäistään seksuaaliväkivaltaa.

– Kihlströmin sanoja lainaten, jokainen aikuinen on seksuaalikasvattaja. Kaikilla aikuisilla on tärkeä tehtävä toimia turvallisena ja luotettavana tukipilarina lapsille, Ågren sanoo.

Vastaavia tilaisuuksia pidetään myös jatkossa

Yhteinen vanhempainilta järjestetään Raumalla ensimmäistä kertaa. Idea tilaisuuteen kumpusi vanhemmuuden tukemisen tarpeesta sekä kaupungin strategiaan kytkeytyvästä hyvinvointiohjelmasta, jonka keskiössä ovat lapset, nuoret ja perheet.

– Tarve vanhemmuuden tukemiselle nousee usein esille lasten ja nuorten kanssa työtä tekeviltä tahoilta. Toivon, että tilaisuus kiinnostaa laajasti ja tällaiselle toiminnalle on kysyntää. Tällaisia vanhempainiltoja on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain, Ågren kertoo.

Tilaisuuden ohjelma

  • klo 18 Tervetulosanat – kehittämispäällikkö Sari Ågren
  • klo 18.05 Turvallisesti somessa, puhujana lakimies ja Someturvan ensiapuyksikön vetäjä Kaisa Rissanen
  • klo 18.30–20 Turvaa lapsille ja nuorille – jokainen meistä on seksuaalikasvattaja, puhujana seksuaaliterapeutti Marja Kihlström