Ajankohtaista

Raumalaiset kuvataiteilijat ja Pitsikaupungin joulu esittäytyvät Turun kirjamessuilla 30.9.–2.10.

Rauman kaupunki osallistuu Turun kirjamessuille 30.9.–2.10. Messujen tämän vuoden teemana on kuvataide. Rauman osastolla esitellään muun muassa paikallista kuvataidetta ja Pitsikaupungin joulua.

Kaupungin messupisteellä on esillä Rauman seudun 26 kuvataiteilijan teokset sekä Rauman taidemuseon museokaupan kuvataiteen kirjallisuutta. Osaston visuaalisen ilmeen on suunnitellut kuvataiteilija Mollu Heino.

– Mollu Heino on tehnyt Rauman osastolle pirteän ja raikkaan ilmeen, joka herätti runsaasti huomiota jo messujen rakennuspäivänä. Olemme saaneet kiitoksia rohkeasta ja helposti lähestyttävästä toteutuksesta, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari iloitsee.

Matkailupäällikkö Irene Villasen mukaan messuilla näkyminen on tehokasta ja toimivaa Rauman seudun kulttuurin ja matkailun markkinointia.

Kirjamessuilla esitellään myös Rauman tulevaa joulua. Kupari ja Villanen uskovat, että monet kirjamessuvieraat saapuvat Rauman seudulla järjestettäviin joulunajan tapahtumiin ja tutustuvat samalla upeisiin raumalaisiin kuvataiteilijoihin.

Suomen vanhin kirjamessutapahtuma järjestetään samaan aikaan Ruoka- ja Viinimessujen kanssa. Messut ovat avoinna Turun messukeskuksessa perjantaina 30.9. ja lauantaina 1.10. klo 10–18 ja sunnuntaina 2.10. klo 10–17.

Kävijöitä Rauman osastolla Turun kirjamessuilla 2022.