Ajankohtaista

Raumalaiset saavat jälleen päättää Mnuu huki -rahojen käytöstä

Osallistuva budjetointi kuvituskuva.

Rauman osallistuvan budjetoinnin Mnuu huki -toimintatapaa on tarkoitus toteuttaa tänä vuonna neljännen kerran. Rauman kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 22.1.

Mnuu hukissa kuntalaiset ja muut Rauman asioista kiinnostuneet saavat itse ehdottaa ja äänestää kaupungin palveluja ja asuinympäristöä parantavia toteutuksia. Esityksen mukaan Mnuu huki -potti on tänä vuonna 50 000 euroa.

– Tänä vuonna yksittäisen toteutuksen kustannusta ei ole rajattu tiettyyn summaan. Ehdotuksista ja äänestyksestä riippuen voi olla, että toteutukseen etenee esimerkiksi kaksi 25 000 euron hanketta tai useampi pienempi kohde, controller Päivi Tarkki kertoo.

Ideointivaihe alkaa helmikuun alussa. Sen aikana ehdotuksia kerätään sähköisellä lomakkeella kaupungin nettisivuilla. Ideointivaiheen jälkeen ehdotukset arvioidaan, ja arviointiryhmä valitsee toteuttamiskelpoiset ideat äänestykseen. Toteutuskelpoisuuden arviointiin osallistuvat myös nuorisovaltuuston, ikäihmisten neuvoston ja vammaisneuvoston edustajat sekä kaupunkiorganisaation asiantuntijat.

Arvioinnin jälkeen kaikki kiinnostuneet pääsevät äänestämään ehdotusten joukosta suosikkiaan, jonka haluaisi toteutettavan. Äänestysvaiheen on tarkoitus alkaa maaliskuun lopussa. Eri vaiheista tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista ja osallistumisesta löytyy osoitteesta www.rauma.fi/osallistuva-budjetointi. Sivuja täydennetään Mnuu huki -vaiheiden edetessä.

Vuonna 2023 Mnuu huki -varoilla toteutettiin muun muassa viitoitettu Mnuu Raum -pyöräilyreitti, Pitsisiivet-muraali vesitornille, Pyynpään ulkoliikunta-alueen laajentaminen sekä Maanpäännokan nuotiopaikan parantaminen.