Ajankohtaista

Raumalaisia innostetaan mukaan Euroopan liikkujan viikkoon 16.–22.9.

Rauman kaupunki osallistuu Euroopan liikkujan viikkoon 16.–22.9. Teemaviikko kannustaa pohtimaan eri liikkumisvalintojen vaikutuksia omaan talouteen ja energiankäyttöön. Viikon teema keskittyy tänä vuonna kestävän liikkumisen taloudellisiin hyötyihin.

Liikuntapalvelut ja aluepalvelut jalkautuvat maanantaiaamuna 19.9. jakamaan heijastimia kävellen ja pyöräillen liikkuville työmatkalaisille Oraksen portille, Steniuksenkadulle, Luoteisväylälle sekä kaupungintalon läheisyyteen.

– Pyörällä liikkuessa terveyskunto kohenee, ja samalla säästyy bensakuluja. Kaupunkialueen lyhyt välimatkat taittuvat usein pyörällä nopeammin kuin autolla. Polkemisen lomassa ehtii nauttia myös virkistävästä kaupunkiluonnosta, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru kertoo.

Arjen liikkumisvalinnoilla voi vaikuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseen ja osallistua valtakunnallisiin energiansäästötalkoisiin. Kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen hyödyntäminen ovat autoilua edullisempia vaihtoehtoja sekä ympäristöystävällisiä liikkumistapoja. Liikkujan viikko päättyy jo Auton vapaapäivään torstaina 22.9.

Tutustu kävelyn edistämisen strategiaan

Rauman kaupungille on laadittu kävelyn edistämisen strategia. Suunnittelupäällikkö Riikka Pajuojan mukaan tavoitteena on tukea raumalaisten kävelyä ja kehittää kaupunkia käveltävän kokoisena.

– Pyrimme esimerkiksi lisäämään tietoa, vaikuttamaan asenteisiin ja luomaan jalankulkijabrändiä. Kannustan kaupunkilaisia tutustumaan kävelyn edistämisen strategiaan, sillä kävellen voi kokea enemmän, Pajuoja sanoo.

Rauman kaupunki vastaa kävelyn kehittämisen kokonaisuudesta. Lisätietoa kävelystä ja pyöräilystä Raumalla löytyy kaupungin nettisivuilta.

Lisätietoa Euroopan liikkujan viikosta löytyy osoitteesta motiva.fi.

#liikkujanviikko #mobilityweek #autonvapaapäivä