Rauman nuorisopalvelut järjestää tänä syksynä erilaisia maksuttomia nuorten ryhmätapaamisia. Kuovin nuoristotalon syyskauden toiminta käynnistyi perjantaina 8.9., ja Lapin nuokkari Työvis avaa ovensa keskiviikkona 13.9. Liikkuvan nuorisotyön Tauno-paku jatkaa vielä ajojaan. Skeittihalliin pääsee lokakuussa.

Kiinnostavat teemaryhmät starttaavat

Raumalaisilla nuorilla on mahdollisuus osallistua maksuttomiin teemaryhmiin, jotka kokoontuvat arki-iltaisin Kuovin nuorisotalolla.

KV-klubi on kansainvälisyyteen keskittyvää ryhmätoimintaa, jonka kautta pääsee tutustumaan eri maihin, kulttuureihin ja kieliin erilaisten aktiviteettien kautta.

Sateenkaarevat illat on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville nuorille sekä heidän ystävilleen.

Luonto- ja ilmastoryhmässä harjoitellaan retkeilytaitoja lähiluonnossa, perehdytään sekä paikallisiin että globaaleihin luonnonsuojelun teemoihin ja edistetään kestäviä elämäntapoja.

Yhdessä-ryhmä on 6.–8.-luokkalaisille tarkoitettu, suljettu pienryhmä nuorille, joilla on jonkinlaisia haasteita arjessa. Ryhmässä vietetään aikaa yhdessä muun muassa kädentaitojen, kokkailun ja pelailun merkeissä.

Lisätietoa ryhmistä sekä kokoontumisten ajankohdista löytyy osoitteesta nuortenrauma.fi/ryhmat.

Syyslomaviikon ohjelmaan kerätään ideoita

Nuorisopalvelut on avannut kyselyn, jonka avulla lapset ja nuoret voivat lähettää toiveita ja ideoita syyslomaviikon ohjelmaan.

– Syyslomaviikon ohjelma kootaan nuorten toiveista ja julkaistaan myöhemmin osoitteessa nuortenrauma.fi/tapahtumat, nuorisopäällikkö Rea Poikonen sanoo.

Kesätapahtumat saivat kiitosta

Raumalaisille nuorille järjestettiin kuluneena kesänä neljä tapahtumaa, jotka otettiin ilolla vastaan. Out of School -tapahtuma houkutteli jäähalliin yli 500 nuorta.

– Artistit Sexmane ja Etta olivat nuorten mieleen ja tapahtumasta pidettiin kovasti, Poikonen iloitsee.

Pitsiviikon Youth of Savila -tapahtumassa esiintyi KUUMAA sekä paikallisia nuoria esiintyjiä. Ensimmäiset fanit olivat paikalla jo aamulla – kaikkiaan osallistujia oli 6000.

– Youth of Savila sai nuorilta kannatusta ja jatkoa toivottiin kovasti, Poikonen sanoo.

Elokuussa järjestetty OtaChill-hengailutapahtuma keräsi paikalle 400 nuorta. Benjamin ja nuoret esiintyjät viihdyttivät yleisöä, ja vaahtobileet olivat illan hitti.

Syyskuun alussa nuoret pääsivät nauttimaan ulkoilmaelokuvasta taidemuseon sisäpihalla. Katsojia oli 80, ja osallistujat pitivät tapahtumaa onnistuneena.

Lisäksi nuorille järjestettiin kesällä retki Särkänniemeen, jossa oli mukana 40 osallistujaa.

Lisätietoa nuorten tapahtumista löytyy osoitteesta nuortenrauma.fi/tapahtumat.