Ajankohtaista

Rauman 52. Pitsiviikkoa juhlittiin lämminhenkisissä tunnelmissa

Tänä kesänä 52. kertaa järjestettyä Rauman Pitsiviikkoa vietettiin 23.–31.7. Yhdeksänpäiväisellä kaupunkifestivaalilla oli tarjolla monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille – käsityö- ja taidenäyttelyitä, pihakirppiksiä, konsertteja, markkinoita, työpajoja sekä lastentapahtumia. Tapahtuman ohjelmaa oli järjestämässä kymmeniä eri yhdistyksiä, toimijoita ja yksityishenkilöitä.

– Pitkästä aikaa päästiin viettämään Pitsiviikon tapahtumia täysipainoisesti. Tälle vuodelle tehdyt muutamat muutokset, kuten pitsinäyttelyiden yhdistäminen Poselliin, kolmena päivänä järjestetyt Savilanpuiston konsertit sekä erityisesti nuorille suunnatut tapahtumat ovat keränneet runsaasti kiitosta, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari toteaa.

Odotetun paluun teki lisäksi Kalatorilla järjestetyt kaksipäiväiset Käsityöläismarkkinat. Pitsiviikon tapahtumien järjestäjät iloitsevat kävijämääristä, joita yhdeksän päivän aikana järjestetty ohjelma tavoitti.

– Pitsiviikko sujui kaikin puolin mallikkaasti. Kävijämäärät näyttelyissä ja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ovat yllättäneet järjestäjät positiivisesti. Pitsiviikon ajalta saatu viesti on kaikkialla sama, ihmiset ovat kaivanneet ohjelman ja tapahtumien pariin, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Savilanpuiston konserttialueen ohjelma tavoitti tuhansia kävijöitä ja erilaisia yleisöryhmiä. Aiemmista vuosista poiketen konserttialueen ohjelma päättyi jo kymmeneltä.

– Perjantai-illan aikana Savilanpuiston kävijämäärä nousi hetkellisesti jopa ennätykselliseen yli 5000 henkeen. Olemme iloisia, että konserttialueen järjestelyt toimivat niin hyvin. Alueen ikärajattomuudesta ja alkuiltaan sijoittuvista ohjelma-ajoista on tullut paljon kiitosta kävijöiltä, Stenfors sanoo.

Ison yhdeksänpäiväisen tapahtumakokonaisuuden järjestäminen onnistui yhteistyön ansiosta.

– Pitsiviikko on jälleen ollut iso ponnistus kaikilta, jotka osallistuivat tapahtuman tekemiseen työntekijöinä, yhteistyökumppaneina ja ohjelma- ja näyttelyjärjestäjinä. Paras kiitos meille tapahtumantekijöille tulee siitä, että ihmiset tulevat vierailemaan Raumalle ja kaupunkifestivaalin kävijät nauttivat olostaan ja ajastaan Pitsiviikolla, Stenfors muistuttaa.

Rauman Pitsiviikkoa vietetään seuraavan kerran 22.–30.7.2023.