Ajankohtaista

Rauman Energia lahjoitti energiankulutusmittareita lainattavaksi Rauman kirjastoon

Rauman Energia Oy on lahjoittanut Rauman kirjastolle 20 energiankulutusmittaria. Mittarit ovat kuntalaisten lainattavissa tiistaista 1.11. alkaen.

Energiankulutusmittari liitetään pistorasiaan, ja se näyttää siihen liitetyn laitteen sähkönkulutuksen. Mittarit lainataan tiskiltä pyytämällä, ja niiden laina-aika on 4 viikkoa. Lainaa ei voi uusia. Pyynpään, Kourujärven ja Lapin kirjastoissa on lainattavissa kaksi mittaria, Kodisjoen kirjastossa sekä kirjastoautossa on yksi. Pääkirjastossa on lainattavissa 12 mittaria. Pakkauksessa on mukana käyttöohjeet.

Uudet mittarit korvaavat käytöstä poistuvat, yli 15 vuotta vanhat kulutusmittarit.

– Kansalliset energiansäästökampanjat ovat saaneet ihmiset tietoisiksi kotiensa energian kulutuksesta ja säästökohteita etsitään nyt aktiivisesti. Mittareiden kysyntä onkin syksyn aikana suorastaan räjähtänyt. Niiden avulla energiasyöpöt voi tunnistaa kodin laitteiden joukosta helposti, kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara sanoo.

Energiamittareita on aiemmin lainattu myös Rauman Energian asiakaspalvelupisteestä, mutta nyt lainaustoiminta on keskitetty kokonaan kirjastoon.

– Kun kirjastolta otettiin yhteyttä ja kerrottiin energiamittareiden hurjasta kysynnästä, päätimme heti lähteä tähän mukaan. Haluamme osaltamme auttaa raumalaisia oppimaan lisää sähkönkäytöstä. Se on tulevana talvena erityisen tärkeää, Rauman Energia Sähköverkko Oy:n palvelupäällikkö Taru Arponen sanoo.