Ajankohtaista

Rauman kadut aurataan katuluokituksen mukaan – aurauskalusto on liikkeellä

Katutoimen aurauskalustoa ja työkoneita talvella.

Rauman kaupungin katutoimi on valmistellut talvisen sään saapuessa aurauskaluston talvikuntoon. Aurauksen hälytysrajana pidetään 5 sentin lumikerrosta.

– Maanantain 28.11. aikana aurataan ja hiekoitetaan pyörätiet. Rauman kadut aurataan tiehöylien, kuorma-autojen ja taajamatraktorien yhteispelillä. Kun lumen hälytysraja lähenee, työnjohto päättää aurauksen aloittamisesta, katutoimen työpäällikkö Jari Salminen kertoo.

Kaupungin pohjoisissa kaupunginosissa ja Lapin kaupunginosassa talvihoito toteutetaan alueurakkana. Urakoitsijat vastaavat talvihoidosta sopimuksen mukaan itsenäisesti. Tarvittaessa katutoimi käyttää myös muita urakoitsijoita talven aikana.

Kadut aurataan kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat pääkadut ja pääpyörätiet, toiseen kokoojakadut sekä muut pyörätiet ja kolmanteen luokkaan asuntokadut.

Kaupunkilaisten tulee varautua hyvissä ajoin aurauskaluston kohtaamiseen omalla kotikadulla. Kadut eivät ole kulkuneuvojen ja tavaroiden varastointi- ja säilytyspaikkoja.

– Peräkärryt, trailerit, asuntovaunut ja autot, jotka eivät ole liikennekäytössä, tulee siirtää kadulta oman pihan puolelle, jotta auraus helpottuu. Aurauskaluston läheisyydessä tulee noudattaa varovaisuutta, Salminen muistuttaa.