Rauman kansalaisopiston kevään 2024 opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 13.12. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta. Opinto-opas on katsottavissa myös nettiversiona osoitteessa www.rauma.fi/kansalaisopisto/opiskelu/opinto-ohjelma/

Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 18.12. klo 9 netissä, puhelimitse sekä opiston toimistossa.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden ilmoittautua pian oppaan ilmestymisen jälkeen. Sen takia kokeilemme ilmoittautumisen aloittamista jo joulukuussa, apulaisrehtori Emmi Lainio tiivistää.

Opetus alkaa pääosin maanantaina 8. tammikuuta.

Oppaassa on näkyvissä myös kansalaisopiston päivitetty logo. Muutamia vuosia käytössä olleen logon päivityksen suunnittelija Nikolay Nikolov kertoo, että logo kuvaa kansalaisopiston toimintaa.

– Logo on kansalaisopisto. Sen muodot voi tulkita eri aineiksi, joita opistossa opetetaan. Logo hahmottaa ikkunat, joista heijastuu tiedon ja osaamisen valo. Se kuvaa kansalaisopiston merkitystä. Logon ympärillä oleva teksti kertoo nimen lisäksi opiskelijoista ja opettajista. Siitä kuinka esimerkiksi Rauno, Antti, Ulla ja Matti tulevat kansalaisopistoon. Opiskelijat ovat toiminnan perusta ja seinät. Yhdessä he rakentavat kansalaisopiston kirkkaan tulevaisuuden. Ja kattona on ihmisten mielikuvituksen raja, Nikolov sanoo.

Osallistujamäärät olleet kasvussa

Kansalaisopiston kurssien osallistujamäärät ovat kasvaneet tänä lukuvuonna ja osallistumisaktiivisuus on hyvällä tasolla.

Kuluva lukuvuosi on poikkeuksellinen sen takia, että arkityön rinnalla kansalaisopisto valmistautuu muuttoon. Toiminnan on määrä alkaa Karin kampuksella ensi syksynä. Opistotyön luonteeseen kuuluu toimia lähellä opiskelijoita, joten kursseja tulee jatkossakin olemaan eri puolilla kaupunkia, esimerkiksi Vanhassa opistossa, osoitteessa Vähäkoulukatu 8. Tällä hetkellä opetusta on kaikkiaan noin 50 eri paikassa mukaan lukien Lapissa ja Kodisjoella.

Keväällä on tarjolla noin 250 kurssia ja luentoa. Niiden pituus vaihtelee koko kevään mittaisesta yhden illan luentoon tai kurssiin. Osa syksyllä alkaneista kursseista jatkuu keväällä. Mukaan voi vielä mennä, jos kursseilla on tilaa. Vapaita paikkoja voi kysyä opiston toimistosta.

Kevään mittaan on luvassa muun muassa seuraavia kursseja: Ohjelmoidaan Arduinolla, Minun mereni – Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä, Matikkapaja, Syötävä metsäpuutarha, Around the world – Matkailuenglantia, Biisikurssi, Musiikkiteatterikurssi, Keraaminen soitin, Farkut uusiokäyttöön, Äitien kehonhuoltotunti ja Aivotreenit -aivojen huoltamista harjoittelemalla. Kursseja pidetään myös kesällä.